Her er mannen som tar over Star Wars

Rian Johnson (40) skal skrive og regissere to nye filmer i romsagaen - og kommenterer nyheten på stilig vis.

ALLE NERDERS DRØMMEJOBB: Regissør Rian Johnson tar over stafettpinnen fra J. J. Abrams på den nye Star Wars-trilogien. Foto: Stella pictures
ALLE NERDERS DRØMMEJOBB: Regissør Rian Johnson tar over stafettpinnen fra J. J. Abrams på den nye Star Wars-trilogien. Foto: Stella pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Lost»-skaperen J.J. Abrams er godt i gang med å filme den første filmen i den nye Star Wars-trilogien, som utspiller seg etter de klassiske filmene fra 70- og 80-tallet og har Carrie Fisher, Mark Hamill og Harrison Ford på rollelista som henholdsvis prinsesse Leia, Luke Skywalker og Han Solo.

Nå mener nettstedet Deadline at de har funnet ut hvem som har fått i oppdrag å skrive og regissere de øvrige to filmene i trilogien - nemlig 40 år gamle Rian Johnson.

Selv har ikke Johnson kommentert avsløringen på annet vis enn å poste et klipp på Twitter fra den klassiske romfartsfilmen «The Right Stuff» (1983), der Scott Glenn i rollen som Apollo-astronauten Alan Shepard mumler dear lord, please don't let me fuck up.

Johnson slo gjennom med indiefilmen «Brick» i 2005 og ble science fiction-fansens store yndling med den kritikerroste tidsreisefabelen «Looper» i 2011. Han har også regissert flere episoder av «Breaking Bad».

Går det litt ball i alle Star Wars-nyhetene som kommer som hagl for tida, tilgir vi deg gjerne. Men dette dreier seg altså om filmene som utgjør hovedaksen i romfabelen som George Lucas skapte på 70-tallet og nær kverket med de tre forhatte «prequel»-filmene i 1999, 2002 og 2005.

For halvannet år siden solgte Lucas hele Star Wars-universet til Disney-konsernet, som har lagt voldsomme planer for å videreføre det. I tillegg til den nye trilogien kommer det nye tv-serier og en rekke spinoff-filmer som skal fokusere på bifigurer - trolig blant annet Boba Fett, Jabba the Hut og Yoda.

«Sequel»-filmene er ventet i 2015, 2017 og 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer