Her er Marilyn Monroe helt korka

Molly B. Right lager kunst av bruskorker.

(Dagbladet): De fleste kaster bruskorkene i søpla så snart flaskas innhold er konsumert. Det gjør ikke den amerikanske kunstneren Molly B. Right (48).

For der mannen i gata ser avfall, ser Right kunst.

Samleobjekter Ved hjelp av hundrevis av bruskorker lager hun bilder av både mennesker og dyr.

Personligheter som Marilyn Monroe, Michelle Obama, Sammy Davis Jr. og Aung San Suu Kyi har alle fått æren av å bli avbildet med korker. De fleste av kunstverkene veier rundt 30 kilo.

Rights prosess begynner med et portrett som er malt på et metallark. Deretter fester hun korkene til bildet, slik at de ligger delvis oppå hverandre. Korkene stammer ifølge kunstnerens hjemmeside fra 30- og 70-tallet, og er betraktet som samleobjekter.

Fant Jesus-ansikt på metallark Right gikk fra å lage malerier til å skape korkekunst i 2002, som følge av at hun undret seg over hva hun skulle gjøre med et stort, rustflekket metallark.

Flekkene minnet om Turin Shroud (et berømt stykke lintøy med avtrykk av en mannskropp med skader som kan minne om Jesus' etter korsfestelsen, red.anm.). 

Right bestemte seg for å bruke maling for å få fram den vage antydningen til et ansikt. Deretter brukte hun flaskekorker til å lage en glorie og fullførte slik bildet «Bottle Cap Jesus». Da hun laget et nytt kunstverk, «Maria», gikk hun over til å la korkene dekke hele bildet.

- Det var da jeg skjønte at dette skulle bli min nye sti, skriver hun på hjemmesiden sin.

Se noen av de fascinerende bildene til Molly Right i bildeserien øverst i saken.

I KORK: Skuespiller Marilyn Monroe. Alle foto: Black Sheep/Molly Right/Stella Pictures
I KORK: USAs første president George Washington.
I KORK: Demokrati-aktivisten Aung San Suu Kyi.
I KORK: Showmannen Sammy Davis Jr.
I KORK: Presidentfrue Michelle Obama.
I KORK: Bluessangeren Howlin Wolf.
I KORK: Hunden Lassie?
I KORK: Fugler.
KORKA KUNST: Dette bildet, «Lady of Amarillo», er laget av lag på lag med korker. Foto: Black Sheep/Molly Right/Stella Pictures
KORKA KUNST: Dette bildet, «Lady of Amarillo», er laget av lag på lag med korker. Foto: Black Sheep/Molly Right/Stella Pictures Vis mer