Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er millionduellen i gang

Frp-politiker og pokerstjerne vil ha debatt.

MILLION-DUELL: Ola Amundsgård (kallenavn Odd_Oddsen) er en av Norges fremste pokerspillere. Her setter han en million kroner på spill i møtet med stortingsrepresentant for Frp i Østfold, Erlend Wikborg (t.h). Foto: Frode Fagerli
MILLION-DUELL: Ola Amundsgård (kallenavn Odd_Oddsen) er en av Norges fremste pokerspillere. Her setter han en million kroner på spill i møtet med stortingsrepresentant for Frp i Østfold, Erlend Wikborg (t.h). Foto: Frode Fagerli Vis mer

(Dagbladet): Ola Amundsgård, som er en av Norges fremste pokerspillere, utfordret i slutten av oktober samtlige norske stortingspolitikere til duell om en million norske kroner. Det Amundsgård vil oppnå, er en debatt rundt pokerens situasjon i Norge.

Kort tid etterpå godtok Erlend Wiborg, stortingsrepresentant for Frp i Østfold, utfordringen på strak arm. Ola Amundsgård gir altså bort en million kroner om Wiborg vinner kampen, sistnevnte risikerer ingenting, selv om han skulle tape.

De to duellantene startet i dag spillingen.

Duellen spilles på Internett, men spillerne sitter i samme rom med hver sin PC. Styret i Norsk Pokerforbund er tilstede sammen med andre sentrale aktører i pokernorge.

Duellen vil ikke bli avgjort i dag. Det blir etter alle solemerker en langtrukken affære.

Pokervarianten de to spiller, er Pot Limit Omaha, og det skal spilles ikke mindre enn 10 000 hender.

Liten erfaring Den av de to duellantene som da sitter igjen med flest sjetonger, stikker av med seieren. Det heter også i forutsetningene for duellen at begge må kunne stille minst 20 timer til disposisjon i måneden fram til 7. mai, eller kampen er avgjort.

Erlend Wiborg har sagt til Dagbladet at han regner med å bli et lett bytte for Amundsgård, og at pokererfaringen ikke er den helt store, selv om han hadde planer om å legge seg i hardtrening.

- Jeg har vel bare spilt poker en seks-sju ganger med venner eller på Internett. Vi får håpe det holder, flirer han.

Reagerte Det er ikke alle som setter like stor pris på stuntet til Frp-politikeren. Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud reagerte sterkt på at Erlend Wikborg takket ja til å spille mot pokerproffen.

- Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet.

For ytterligere informasjon om duellen, les her.

Om du ønsker å følge kampen kan du følge utviklingen på pokernettstedet Donkr.