Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bylarm-festivalen 2017:

Her er musikkekspertenes Bylarm-tips: - Noe av det mest interessante Norge har å by på

Musikkprofilene hjelper deg med å finne ut hvor du bør være blant et tresifret antall konserter på Bylarm.

BYLARM: Årets Bylarm-festival foregår i Oslo fra 02.-04. mars. På bildet: Sigrid. Foto: Petroleum Records / Made Management
BYLARM: Årets Bylarm-festival foregår i Oslo fra 02.-04. mars. På bildet: Sigrid. Foto: Petroleum Records / Made Management Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag braker det løs med Bylarm-festival i Oslo sentrum, og omlag 200 konserter skal spilles i løpet av de neste tre dagene.

Festivalen omtales som Skandinavias viktigste arena for ny musikk, og en rekke kjente og ukjente artister står klar for å servere deg en gullhelg full av musikkglede.

BRA NIVÅ: Sandeep Singh sier at Bylarm ikke lenger er et sted hvor man drar for å oppdage noe nytt. - Nå føler jeg at alle som opptrer der allerede er signert, noe som gjør at det kanskje ikke er like spennende som før. Men på en annen side er jo nivået bedre, og det er mer garantert å få en god konsertopplevelse. Foto: Dagbladet
BRA NIVÅ: Sandeep Singh sier at Bylarm ikke lenger er et sted hvor man drar for å oppdage noe nytt. - Nå føler jeg at alle som opptrer der allerede er signert, noe som gjør at det kanskje ikke er like spennende som før. Men på en annen side er jo nivået bedre, og det er mer garantert å få en god konsertopplevelse. Foto: Dagbladet Vis mer

Men hvem bør man egentlig prioritere?

Dagbladet har snakket med noen av Norges musikkjennere for å kapre noen kjappe tips som kan være verdt å ta med seg inn i Bylarm-helga.

Sandeep Singh, musikkanmelder og tidligere «Idol-»dommer:

- Den første jeg tenker på er den nye og lovende rapperen Ezzari. Han er 18 og går fortsatt på videregående, men han er innmari dyktig, sier Singh til Dagbladet.

Han tror også at produsenten Cashmere Cat vil gjøre en god opptreden under årets Bylarm.

- Det blir nok en konsert med masse folk, og som det sikkert vil bli vanskelig å komme inn på. Han er jo verdens kuleste katt, og kanskje den produsenten som gjør det best i utlandet, sier han.

Videre trekker anmelderen fram både artisten Amanda Delara og rapperen Myra.

- Når det kommer til sistnevnte så synes jeg det er skikkelig kult å se at Bylarm strekker ut en hånd til kvinnelige rappere.

Karima Furuseth, musikkskribent og dj:

- Jeg gleder meg til å høre norske Frantzvaag. Han er en up and coming dj med en knallbra utgivelse på Hamburg-labelet Fuck Reality, sier Furuseth.

Hun vil også anbefale den kvinnelige dj'en Anette Kvithyll, som står bak artistnavnet Pur Purr Purple.

- Hun spiller musikk som jeg egentlig ikke har noe forhold til, eller liker i det hele tatt. Men hun er en fantastisk dj som kjører sin egen greie, og som har et godt fotfeste i den scenen hun opererer i. Det er kult å få se en artist som overbeviser selv om jeg ikke er så opptatt av den musikken selv, sier musikkskribenten.

- Ellers blir det fint med litt elektronisk påfyll ved hjelp av Kornél Kovács og kjæresten min, Matt Karmil. De er i fortroppen av elektronisk musikk og har et lydbilde med referanser til en type housemusikk som man kanskje ikke blir eksponert for så altfor ofte i hovedstaden, legger hun til.

Kim Klev, musikkanmelder i Dagbladet:

Klev er også enig med Furuseth om at duoen Kornél Kovács og Matt Karmil vil gjøre det godt på Bylarm.

- Om man trenger å danse fra seg er dette en essensiell etappe i lydløypa. Tre timer langt DJ-sett fra to typer som får housemusikk til å låte like truende som lekent, sier han til Dagbladet.

Han krysser i tillegg fingrene for at gitarpopen til 19 år gamle Jakob Ogawa fungerer like godt live som den «steinbra og sensommerdøsig Let it Pass-låta».

Torgrim Øyre, musikkanmelder i Dagbladet:

- Siden jeg er hjemmehørende blant de som liker rocken tung og hard, så må jeg fremheve Black Magic som noe av det mest interessant Norge har å by på om dagen. Gjengen spiller retro-hardrock med dype forgreininger i 70-tallet. Digger du gammel Judas Priest eller den første Ghost-skiva for den del, så har du mye godt i vente. Og om du først er på jakt etter nye, harde rockere det er verdt å bruke tid på, så kan du sjekke ut NAG fra Stavanger og oslobandet Dreamarcher, sier Øyre.

Før han fortsetter:

- Ellers leverer Bergen på hiphop-fronten om dagen, både Dårlig Vane og Kjartan Lauritzen har vist seg som fremragende ordsmeder og artister som virkelig kan få publikum til å koke.

Til slutt trekker Øyre fram det nye norske stjerneskuddet Sigrid, som nylig ga ut suksesslåta «Don't Kill My Vibe».

- Vi kommer ikke unna Sigrid. Hun slapp nettopp en singel av internasjonal pop-klasse, hun har stemme og karisma i bøtter og spann. Jeg har stor tro på at hun er en artist vi kommer til å høre mye fra i året som kommer. Meget mulig fra en sprakete Los Angeles-linje, sier han.

Her kan du se resten av artist- og musikkprogrammet til Bylarm 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!