Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er neste «World of Warcraft»-utvidelse

En enorm katastrofe snur spillet på hodet i «Cataclysm».

(Dagbladet.no): Denne helgens spillkonferanse BlizzCon i Anahaim, California, bringer med seg en rekke gode nyheter for fans av spillselskapet Blizzard - skaperne av «World of Warcraft», «StarCraft» og «Diablo».

På en pressekonferanse i går ble den tredje utvidelsespakken til nettopp «World of Warcraft» annonsert.

Og med «Cataclysm» vil store forandringer skje i fantasiriket Azeroth, skal vi tro nyhetene pakken bringer med seg.

Både Alliance- og Horde-fraksjonene får hver sine nye spillbare raser, henholdsvis worgen og goblins. I tillegg øker taket for erfaringspoeng til 85, og spillerne får utforske helt nye landområder, grotter og oppdrag.

Men også velkjente aspekter ved spillet vil endre seg etter en, som spillnavnet antyder, enorm katastrofe. Den enorme dragen Deathwing våkner fra en underjordisk søvn, og på sin ferd opp til og over overflaten etterlater han seg kaos og destruksjon.

- I tillegg til å revitalisere noen av de mest kjente og ikonniske områdene i spillverdenen, vil denne tredje «World of Warcraft»-utvidelsen tilby nye spillelementer og et stort antall nytt innhold som spillerne kan utforske, sier Blizzard-sjef Mike Morhaime i en pressemelding.

De store ødeleggelsene i spillet gjør det mulig for erfarne «World of Warcraft»-spillere å gjenoppleve veien opp til nivå 60 på en helt annen måte, ettersom landområdene i Kalimdor og Eastern Kingdoms blir helt endret etter Deathwings framferd. Du vil også kunne få tilgang til flyvende ridedyr i disse områdene.

For de noe melankolske spillerne, som tilbrakte lange kvelder med å jakte på fienden i Hillsbrad, kan det nevnes at alliansen (selvfølgelig) kjempet forgjeves. De stolte hordene har nå tatt over byen Southshore.

Auberdine er helt ødelagt, og det kommer en ny landsby litt nord for der den lå. Azshara blir gjort om til et lavnivå-område, og blir tilegnet den nye horderasen, goblins. I tillegg blir hordehovedstaden, Orgrimmar, forsterket.

Blizzard har varslet at det kommer sju nye soner, Twilight Highlands, Mount Hyjal, Deepholm, Uldum, Gilneas, The Lost Isles, Sunken City of Vash'jir. Mount Hyjal var et spennende sted i utvidelsespakken Burning Crusade, og det skal bli interessant å se hva de tar med videre derfra.

Uldum har man sett antydninger til siden spillet ble sluppet. Det skal inneholde to grotter, som er egyptisk-inspirerte. Vasj'ir blir en undervannssone, og det kommer nye ridedyr til bruk på havdypet.

Arkeologi blir introdusert som et sekundært yrke, på linje med for eksempel matlaging og fisking.

For de hardbarka spillerne, kan det nevnes at det blir store endringer i måten våpen og plagg blir bygget opp på. Blant annet blir spell power, mp5 og attack power fjernet. Spirit vil erstatte mp5, mens intellect og agility vil styre henholdsvis spell- og attack power.


Les flere detaljer om utvidelsen på spillets hjemmesider.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling