Her er Netflix' aller første spillefilm

Går til krig mot Hollywood-systemet.

VIKTIG OPPFØLGER: Oppfølgeren til kjempesuksessen «Snikende tiger, skjult drage» fra 2000 kommer til å få enorm oppmerksomhet. Det blir nemlig den første spillefilmen som får premiere på Netflix og ikke på vanlige kinoer. FOTO: PROMO
VIKTIG OPPFØLGER: Oppfølgeren til kjempesuksessen «Snikende tiger, skjult drage» fra 2000 kommer til å få enorm oppmerksomhet. Det blir nemlig den første spillefilmen som får premiere på Netflix og ikke på vanlige kinoer. FOTO: PROMO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Netflix har allerede revolusjonert måten vi ser tv-serier på, og nå står filmmediet for tur.

I natt annonserte strømmetjenesten sin første spillefilm, sammen med The Weinstein Company. Det blir en oppfølger til Ang Lees gigantsuksess «Snikende tiger, skjult drage». Den første filmen var nominert til ti Oscar i 2000, og vant fire - blant annet for beste fremmedspråklige film.

Håper på endring Oppfølgeren har vært planlagt i flere år allerede, men nå blir det klart at Netflix blir foretrukket framfor kinoer som distribusjonsplattform (den skal også vises på utvalgte IMAX-kinoer samtidig som Netflix-premieren).

Filmen kommer til Netflix 28. august neste år, og er en av flere filmer som strømmetjenesten planlegger å kuppe fra kinoene i tida framover.

Innholdssjef Ted Sarandos i Netflix sier til New York Times at han håper dette er startskuddet for at filmbransjen begynner å gi publikummet sitt det de vil ha - og det er fersk film både på strømmeplattformer og i kinosalen.

- Dette er to helt ulike opplevelser - som å se en fotballkamp på tv eller være på stadion, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer