Strømmetips

Her er Netflix-filmene som garanterer julestemning

Noen ganger er en skikkelig søtladen julekomedie det eneste som funker.

SVIGERSBESØK: Rachel McAdams, Diane Keaton og Sarah Jessica Parker i et forsonende øyeblikk i «The Family Stone». Foto: NTB SCANPIX
SVIGERSBESØK: Rachel McAdams, Diane Keaton og Sarah Jessica Parker i et forsonende øyeblikk i «The Family Stone». Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet):

Ikke helt funnet den gode julestemningen ennå? Noen ganger er en skikkelig søtladen julekomedie det eneste som funker. Helst en du har sett mange ganger før, jul er jo tradisjon.

Helgas strømmetips er derfor dedikert julefilmer på Netflix. Og der er sviskeutvalget stort! Fyr opp i peisen, hell gløgg i koppen, og klikk fram en av disse filmene:

«Hjemme alene 1»

Macalaulay Culkin i «Hjemme alene». Foto: NTB SCANPIX
Macalaulay Culkin i «Hjemme alene». Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Øverst på lista troner tidenes mest voldelige barnekomedie, «Hjemme alene». Filmen som klarer kunststykket å gjøre utspekulerte drapsmetoder til julekos for hele familien.

«The Family Stone»

Filmen jeg har blitt nesten like avhengig av i førjulstida som «Love Actually». Sarah Jessica Parker er en prippen newyorker som blir med kjæresten hjem til jul for første gang, der hun gjør en katastrofal figur, tramper i den ene salaten etter den andre (også i helt bokstavelig forstand) og blir mislikt av nesten alle. Litt slapstick, mye tragikomedie, og til slutt settes tårekanalene i sving. God dysfunksjonell forstadsfamiliejul!

«Søvnløs i Seattle»

Her er Netflix-filmene som garanterer julestemning

Alle juleromantiske komediers mor. Her er sentimentalitet og søte barn i fleng, nok i massevis til å sikre julestemningen. Ideen om den store kjærligheten som finnes der ute, og de nærmest magiske og smått ironiske tilfeldighetene som bringer deg dit, alle hindringer til tross - det er sjangeren oppsummert. Bare ikke begynn å tenke på Meg Ryan som en creepy stalker. Det kan virke litt ødeleggende.

«The Family Man»

Enda en julefilm med ordet «family» i tittelen. Nicolas Cage er en selvopptatt, selvtilfreds karrieremann (fysj!) som på magisk vis våkner opp på julaften som familifar i forstaden (familie i forstaden = julestemning!). Noen uker inn i sitt nye liv innser at han har gjort fullstendig feil valg i det virkelige livet. Samtidig får alle slitne småbarnsforeldre foran tv-en bekreftet at gresset er brunere på den andre siden. Det er mye koseligere enn det høres ut som.

«Miraklet på Manhattan»

Både nyinnspillingen fra 1994 og originalen fra 1947 er tilgjengelig på Netflix, så her er det bare å velge. Lille Susan Walker har blitt fortalt av moren sin at julenissen ikke finnes, men begynner å tvile når hun møter koselige, gamle Kris Kringle, som påstår at han er nissefar selv. Etter litt om og men blir Kringle arrestert, og må bevise sin nisse-identitet i rettssalen.