Her er Nintendos nye håndholdte

Og Wii-brukere får bedre lagringsplass.

(Dagbladet.no): I forkant av nattens Nintendo-pressekonferanse svirret det skråsikre rykter om en ny Nintendo DS, med større skjermer, kamera og støtte for musikkavspilling.

Det har også vært hevdet at Wii endelig skal få sin harddiskstøtte, noe mange ivrige Wii-brukere lenge har etterlyst.

Da Nintendo-sjef Satoru Iwata presenterte nattens nyheter, skulle det vise seg at forhåndsrapportene for det aller meste stemte.

Nintendo DSi

Den nye Nintendo DSen skal hete Nintendo DSi. Den har større 3,25-tommers skjermer, noe som er 17 prosent større enn dagens skjermer.

Maskinen vil også ha et 3 megapiksel-kamera på utsiden av maskinen, og et 0,3 megapiksel-kamera mellom de to skjermene, ifølge spillbloggen Kotaku, som fulgte konferansen.

Bildene du tar med DSi-kameraet vil du kunne lagre på et SD-kort. For å få plass til minnekortåpningen, har Nintendo sett seg nødt til å takke farvel til GameBoy Advance-kortåpningen.

Tidlige rapporter hevdet også at DSi skulle ha to trykkfølsomme skjermer, men det viser seg å være feil. Ifølge Eurogamer er DSi kun trykkfølsom på den nederste skjermen, akkurat som med dagens DS. 

FOTOFIKLING: Selvfølgelig vil du kunne tulle rundt med bildene du tar - Nintendo er tross alt et japansk firma. Foto: NINTENDO
FOTOFIKLING: Selvfølgelig vil du kunne tulle rundt med bildene du tar - Nintendo er tross alt et japansk firma. Foto: NINTENDO Vis mer

Last ned DSi-spill

Nytt er også en innebygget nettleser, der du blant annet kan laste ned egne spill til DSen, noe Nintendo kaller DSiWare. Disse kan også lagres på minnekortet. Noen spill vil være gratis, mens andre vil koste enten 200, 500 eller 800 Nintendo-poeng (fra ca. 20 til 80 kroner).

Nintendo spytter i de første 1000 poengene, i hvert fall til japanske kunder, der maskinen ført blir lansert den 1. november for rundt tusenlappen.

Når maskinen kommer til Europa, er foreløpig usikkert, men Nintendo har uttalt til Eurogamer at de skal prøve å få den ut her til lands til våren neste år.

Også lydavspillingen blir bedre, og du får større kontroll over avspillingen - slik at du både kan lytte på musikk, eller bruke maskinen til å lære språk, sa Iwata.

Lagring på Wii

Wii-eiere vil også få flere muligheter, kunne Nintendo-sjefen fortelle. Iwata innrømmet at konsollen har hatt problemer med for lite lagringsplass, men løsningen kommer ikke i form av en egen Wii-harddisk.

I stedet gjøres det nå mulig å lagre WiiWare- og Virtual Console-titler på et SD-minnekort. Denne muligheten implementeres først i Japan i begynnelsen av neste år, men kommer forhåpentligvis ganske kjapt til Europa også.

Her er Nintendos nye håndholdte

Om det vil være mulig å spille spillene direkte fra minnekortet er fremdeles usikkert - muligheten hadde vært velkommen hos mange med stappfulle Wii-maskiner.

Ny «Punch Out»!

Også på spillfronten kommer det noe nytt fra Nintendo.

Det klassiske boksespillet «Punch Out» vil dukke opp i ny drakt på Wii. I tillegg kommer Koeis «Dynasty Warriors»-serie, Namco-Bandais «Tales of»-rollespill, «Sin and Punishment 2» og en «Another Code»-oppfølger til konsollen.

Nintendo har også planer om å selge de gamle GameCube-spillene som nedlastinger på Wii, og først ut kommer hagespillet «Pikmin».

MED KAMERA: Den nye Nintendo DSi vil blant annet ha to kameraer, et på 3 og et på 0,3 megapiksler. Foto: NINTENDO
MED KAMERA: Den nye Nintendo DSi vil blant annet ha to kameraer, et på 3 og et på 0,3 megapiksler. Foto: NINTENDO Vis mer
LITT STØRRE: Ikke bare er skjermene på DSi litt større enn på DS, også selve maskinen er det.
STØRRE SKJERMER: De nye skjermene er 17 prosent større enn de gamle. Merk også at power-knappen er flyttet inn i selve huset.