Her er noe du kan gjøre på jobben mens sjefen er på ferie

Så hvorfor ikke lese tegneserier?

Nettet er et paradis også når det gjelder gratis tegneserier. Mange blir daglig oppdatert, og tilbyr ofte en funksjon som gjør at du kan få de ferske stripene direkte i din mailboks samme dag. Dessutten inneholder flere av nettstedene mye tilleggsinformasjon og bonusmateriell.

Norske bestselgere

Pondus er bussjåfør, familiefar og fullstendig fotballgal. Han tilbringer mye av sin tid på bar sammen med bestekompisen Jokke, som på sin side liker å bruke så mye tid og trygdepenger som overhodet mulig på øl, fotball og damer. Stripe etter stripe blir han filleristet, antastet, dengt og plaget av sine erobringer. Det blir sjeldent pent, men ofte veldig underholdende.

Nemi ble født i 1997 og etter å ha gått en seiersgang i skandinaviske aviser, fikk Lise Myhres tøffe gotherfigur et eget blad i 2003, og kommer i år med hele 12 utgivelser. Mange har påpekt den påfallende likheten mellom Lise og Nemi, noe serieskaperen selv mener ikke alltid stemmer.

- Personlig er vi like, men situasjonene er forskjellige og alltid fiktive, sier hun i et intervju med Dagbladet.

Barndommens favoritter

Bill Watersons Calvin and Hobbles, Tommy og Tigeren på norsk, burde være kjent for de fleste, og har gledet utallige fans verden over siden serien startet i 1985. Fantasien til Tommy har få begrensninger og hans trofaste venn, Tigeren er alltid sterkt deltagende i de mange og ville eventyrene. Kjedelige timer i klasserommet blir raskt forvandlet til forhistoriske planeter der dinosaurer fortsatt regjerer og foreldre, lærere og teite jenter blir oppfinnsomt bekjempet i imaginære, intergalaktiske kampscener. Her er serien på originalspråket.

Pusur, bedre kjent som Garfield i den engelskspråklige delen av verden, har på sitt særegne vis herjet verden siden 1978, og blir nå publisert i ikke mindre enn 2600 aviser i 69 land. 27.august kommer også den første helaften spillefilmen om den late, lasagnespisende og kyniske katten, den svært lite intelligente hunden Jølle og deres tafatte eier Jon. Den engelske hjemmesiden inneholder mange ekstra funksjoner som gir deg muligheten til blant annet å sende e-postkort, laste ned bakgrunner og lage din egen tegneserie.

Samfunnssatire

Reality Check er tegnet av canadieren Dave Whamond og sies å være en av de raskest voksende tegneseriene på nett. Som navnet tilsier er dette en harselas med det daglige livet og byr på skarpe observasjoner av alt fra moderne teknologi og tv-serier til presidentvalget og mellommenneskelig kommunikasjon, eller mangel på sådan. Noen av ordspillene kan være for interne og derfor vanskelig å forstå for oss som bor på feil side av Atlanteren, men arkivet inneholder flere hundre striper, noe som gir mange timer med underholdende leseropplevelser.

Choppingblock har heller aldri vært publisert i Norge, men har siden oppstarten i 2000 fått en stor og trofast tilhengerskare på nettet. Serien har dessverre ikke blitt oppdatert på et par måneder, men det ligger tilgjengelig mange eldre striper som bare venter på nye lesere. Choppingblock er en-panels serie i svart-hvitt som handler om den ensomme og sjenerte Butch. Han liker å drepe, lemleste og spise mennesker, mens han deler sine underfundige, naive og til tider veldige treffende betraktninger av verden rundt han. Til tross for sine morbide fritidssysler er Butch en overraskende lett mann å like og det er forbausende lite blod, seriens tema tatt i betraktning.

Ikke for de minste

Japaneren Tatsuya Ishida har lenge prøvd å slå gjennom i USA med Sinfest, men uten å lykkes hittil. Hovedpersonene er Slick, en pubertetsutgave av Tommy og hans fagre venninne Monique. Gud den allmektige, representert av en stor hvit hånd stikker ofte innom, det samme gjør blant annet djevelen og englene Ezikel og Ariel. Serien er fengslende, på grensen til det surrealistiske, og går nå som en gjesteserie i Nemi, selv om den er uten tvil bedre på originalspråket.

Penny Arcade er et tegneseriemust for deg som liker å spille dataspill. Tycho og Gabe er to kompiser som er ekstremt opptatt av spill, og heldigvis for oss er de også veldig festlige og absolutt ikke redde for å banne. Til forskjell fra mange andre datarelaterte tegneserier er Penny Arcade faktisk morsom og du trenger heller ikke noe særlig forkunnskap om data for å forstå humoren. Siden inneholder ikke bare stripene, med også mye annet spillmateriale.

Har du tips om en webtegneserie eller noe annet som gjør de lange sommerdagene på jobb levelig?

POPULÆRE UVENNER:</B> Pusur og Jølle har underholdt en hel verden i snart 26 år
TVILLINGSJELER: Nemis serieskaper Lise Myhre
15 ÅRS JUBILEUM: 10.mai inviterte redaktøren for Tommy og Tigern, Ingrid Sande Larsen, til en feiring av at det er 15 år siden Tommy og Tigeren kom ut som månedsblad i Norge
Fler
TYCHO FRA PENNY ARCADE:</B> 'Some people play tennis, I erode the human sole'
SOSIALE FERDIGHETER:</B> Butch i Choppingblock er ikke videre interessert i småprat