Her er noen av årets beste nyhetsbilder

Nyhetsbyrået Reuters har kåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tradisjonen tro har det britiske nyhetsbyrået Reuters kåret årets beste pressebilder. I bildeserien over er et lite utvalg av bildene Reuters mener er årets beste, tatt i august og september i år.

Her finnes alt fra glade misser og vakre solnedganger til nonner på fastfoodrestaurant, skrekkslagne terrorofre, årets mest omtalte skipsforlis og en desperat kidnapper på rømmen.

Samt et svært ungt, palestinsk brudepar. 15 år gamle Ahmed Soboh fikk sin 14 år gamle Tala i grensebyen Beit Lahiya på Gazastripen, der de bor i et hus som bærer preg av israelske angrep, i slutten av september.

Fattige Fotografen bak bildet. Mohammed Salem, har blogget om å være gjest i et palestinsk tenåringsbryllup. Da han ankom Beit Lahiya og så tenåringsgutten bli båret på skuldrene til venner og kjente, kunne han ikke fatte at det var brudgommen han hadde foran seg.

- Etter at han var ferdig med festen som ble holdt for ham dagen før den offisielle vielsen, så jeg ham leke i gata, skriver fotografen.

Dagen etter observerte han 15-åring bli dresset opp av moren.

- Jeg kunne ikke fri meg fra tanken på at han bare ble kledd opp for å gå på skolen, skriver Salem.

- Jeg forsto hvor fattige familien var da jeg merket meg at han og kona delte et treroms hus med resten av familien, som består av ni personer, skriver han.

Glemte å fjerne sløret Den unge brudgommen skal ha fått et alvorlig drag over ansiktet da han ble presentert for den 14 år gamle bruden, og så at hun var tildekket av et slør.

- Samme øyeblikk åpnet bruden munnen og sa «nå smiler vi til fotografen». Men det hun glemte å gjøre før jeg tok bildet, var å fjerne sløret, skriver Reuters-fotografen.

Ifølge USA-baserte nyhetsbyrået Al-Monitor, som dekker Midt-Østen, har 35 prosent av ekteskapene som inngås på Gazastripen en brud under 17 år. Ofte dreier det seg om fattige familier som gifter bort døtrene for å unngå kostnader til skole og helse.

Sosiologen Fadel Abu Hein sier til Al-Monitor at de unge jentene som giftes bort, ofte behandles inhumant og at de tvinges til å gifte seg uten at foreldrene tar hensyn til deres skolegang.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer