Her er Norges første danseboyband

Pegasus vil se ut som Briskeby.

(Dagbladet.no): - Hvor rebelsk er du egentlig når du digger den samme musikken som mora di? Forgubbing er et stort problem i norsk dansebandkultur. Det er mange unge som liker musikken, men ikke tør innrømme det. Det er ikke stuereint. Det mest populære dansebandet er jo Ole Ivars, og det er ikke akkurat kult å ha plakater av folk som ser ut som bestefaren din på veggen, sier Tommy Nilsen (29).

Jenny og Rune

Med Pegasus har Norge fått sitt første danseboyband. Sammen med broren Ronny (31) har Tommy skrevet låter for artister som Jenny Jenssen og Rune Rudberg i mange år, men har også følt seg litt utenfor i et miljø der de yngste artistene er godt over førti.

Under NM i Danseband i 2005 møtte de dansebandkonge Audun Tylden, som også var bekymret for forgubbingen.

Sammen bestemte de seg for å revolusjonere den norske dansebandscenen. De holdt auditions. Kvintetten Pegasus har en gjennomsnittsalder på 25 år.

- Vi må få folk til å se at dansebandmusikk ikke er bare trønderbart og magebelte. Vi går jo kledd som Briskeby, vi, sier Tommy.

Han mener dansebandmusikken ikke er det den en gang var.

Dansbar pop med tradisjoner

SKAL REVOLUSJONERE DANSEBAND-NORGE: Fra venstre:Fredrik Fernando Nilsen, Ronny Nilsen, Vegard Venli og Håkon Aarøen. Foran: Tommy Nilsen. Foto: HELGE JØRGENSEN
SKAL REVOLUSJONERE DANSEBAND-NORGE: Fra venstre:Fredrik Fernando Nilsen, Ronny Nilsen, Vegard Venli og Håkon Aarøen. Foran: Tommy Nilsen. Foto: HELGE JØRGENSEN Vis mer

- Picazzo hadde tekster som reiv deg i stykker før, men det er det nesten ingen som vet. Whams «Wake Me Up Before you Go Go» er en dansebandlåt i dag. Låter som Marius Müllers «Jeg vil være deg» er det perfekte eksemplet på en rocka dansebandlåt, og Smokie og Dire Straits lå på toppen av poplistene på åttitallet, men oppfattes nå som dansebandmusikk. Det vi driver med er dansbar pop med tradisjoner. Vi er veldig opptatt av det melodiøse, sier Tommy.

Debutalbumet «Pegasus» er spilt inn i studioet til Ole Evenrud i Halden, og produsert av den tidligere Idol-dommeren. Og bandet skal ikke bare markedsføres gjennom de vanlige dansebandkanalene. De har skaffet seg en egen Myspace-side og lagt ut videoer på YouTube.

- Vi har vært på en del dansebandgallaer og det er dritmye unge folk. Vi har fans helt nede i fjortårsalderen, og de lager sine egne t-skjorter og greier, sier Tommy.

Forvirret fans

Han mener folk kan bli forvirret av musikken som stemmes fram på NRks «Svisj» på lørdagskveldene. Det skapes et feil bilde av hva dansebandmusikk er og kan være, og det ekskluderer den yngre fansen.

- Det er det eldre folk, og de som er på nacshspiel og som skal ha seg en god latter som stemmer fram videoene. De yngre folka som liker danseband er ute på byen med alle de andre, og det er de vi skal lage musikk til, forteller Tommy.

- Jeg er overbevist om at det finnes et marked for oss. Hvis folk ser oss, så ser de at vi er helt vanlige norske gutter som spiller i danseband. Hvis det ikke er flaut for oss å like musikken, hvorfor skal det da være flaut for andre?

Her er Norges første danseboyband