SAMARBEID: Tone Damli Aaberge har alliert seg med Øyvid Vinni Sauvik på låta «Stuck In My Head», som er med på hennes nye album «Cocool». Foto: Espen Røst / Dagbladet
SAMARBEID: Tone Damli Aaberge har alliert seg med Øyvid Vinni Sauvik på låta «Stuck In My Head», som er med på hennes nye album «Cocool». Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Her er Norges nye superpar

Tone Damli Aaberge har med hiphop-krefter fra Paperboys-«Vinni» på sitt nye album.

||| Førstkommende mandag slipper Tone Damli Aaberge sitt nye album, «Cocool». Faktisk 22-åringens fjerde plate siden debuten med «Bliss» etter suksessen med «Idol» i 2005.

Mens de første platene hadde et snev av countryflørt over seg, virker de to singlene som til nå er sluppet - «I Love You» og «Crazy Cool» - å ha et strengere uttrykk.

Og nå som dama jobber med å bygge opp en karriere i USA, kan samarbeidet med hiphoperen Øyvind «Vinni» Sauvik være et lurt trekk.

Internasjonal avtale
Etter det Dagbladet kjenner til, gjester «Vinni» songdalsjentas neste single, «Stuck In My Head».

Det var Roy Orbisons enke, Barabara Orbison, som først fikk øynene opp for Aaberge som internasjonal artist. Hun har blant annet stått bak karrieren til countrypopstjerna Taylor Swift.

Plateselskapet Universal har siden, via sitt britiske kontor, signert en internasjonal avtale med Aaberge.

Artisten reiser selv til USA for å promotere musikken sin der - samme uke som det nye albumet hennes lanseres i Norge.

Bakgrunnsvokalist
Dette er første gang Tone Damli Aaberge har en duett med på et av sine album. Låtene på albumet er skrevet av henne selv, David Eriksen, Ben Adams og Christian Ingebrigtsen fra A1, Simone Larsen fra D'Sound og MGP-låtskriver Hanne Sørvaag.

På «Stuck In My Head» har også Øyvind Vinni Sauvik selv bidratt på låtskriversida, og tar åpenbart det meste av fokuset i selve låta. Tone Damli Aaberge er kun kreditert som bakgrunnsvokalist.