PÅ DEN RØDE LØPEREN:  Før helga var det gallapremiere på storfilmen «Anna Karenina», der norske Guro Nagelhus Schia (til venstre) spiller mot den internasjonalt kjente skuespilleren Keira Knightley (til høyre). Foto: GIMINI/ Stella Pictures
PÅ DEN RØDE LØPEREN: Før helga var det gallapremiere på storfilmen «Anna Karenina», der norske Guro Nagelhus Schia (til venstre) spiller mot den internasjonalt kjente skuespilleren Keira Knightley (til høyre). Foto: GIMINI/ Stella PicturesVis mer

Her er norske Guro på den røde løperen med Keira Knightley

Spiller mot superstjerna i ny storfilm.

(Dagbladet): I vår ble det kjent at den norske danseren og skuespilleren Guro Nagelhus Schia (33) hadde sikret seg en rolle i storfilmen «Anna Karenina». Der spiller hun mot verdenskjente navn som Keira Knightley (27) og Jude Law (39).

- Det er ganske absurd, sa Schia til Dagbladet i vår.

14. november var det gallapremiere på filmen, basert på Leo Tolstoys roman. Der strålte norske Schia side om side med superstjerna Knightley.

Koreograf Knightley spiller hovedrollen som Anna Karenina, og Schia spiller hennes kammerpike, Annushka.

- Det var ganske nervepirrende, og det hendte jeg fikk litt panikk om kvelden hvis jeg tenkte på hva jeg skulle gjøre på settet dagen etter, innrømmet Schia til Dagbladet i april.

Schia er utdannet ved Statens balletthøgskole, og har vært ansatt ved dansekompaniet Carte Blanche.

I tillegg til å være skuespiller, har hun også vært dansekoreograf for filmen «Anna Karenina», står det i en pressemelding fra UIP Norway.

Med kjæresten Ifølge samme pressemelding har også Schias kjæreste, Vebjørn Sundby, en rolle i filmen. Begge to skal ha vært til stede på den røde løperen under gallapremieren.

Filmen har norsk kinopremiere 22. februar 2013.
 
Fra september til desember i fjor tilbrakte Schias lange perioder på filmsettet i London.

- Det var kjempegøy. De har en evne til å jobbe utrolig konsentrert, og de lærte seg en del veldig komplisert koreografi. Særlig Keira Knightley imponerte meg, sa det nye stjerneskuddet til Dagbladet i vår.

Knightley er blant annet kjent fra «Pirates of the Caribbean»-filmene og «Love Actually».