Her er Norwegians nye «halehelter»

Disse fire skal pryde flyenes haleparti.

FLYHELT: Aril Edvardsen, stifteren av Troens Bevis og Sarons Dal er en av de fire nye avdøde helter som skal pryde Norwegians fly.
Foto: ØRJAN SVENDSEN
FLYHELT: Aril Edvardsen, stifteren av Troens Bevis og Sarons Dal er en av de fire nye avdøde helter som skal pryde Norwegians fly. Foto: ØRJAN SVENDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norwegians mye omtalte «halehelt»-kampanje ble avsluttet i dag og nå er det endelig avgjort hvem som skal pryde flyenes halepartier.

Her er de nye «haleheltene» Oslo: Ludvig Walentin Karlsen.

Bergen: Geirr Tveitt.

Stavanger: Aril Edvardsen.

Trondheim: Jens Glad Balchen.

Kort om de fire vinnerne: Ludvig Walentin Karlsen: rusomsorgspioner og pinsemenighetsleder.Geirr Tveitt: komponist og pianist - blant annet kjent for visa «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta».

Aril Edvardsen: fredsarbeider og misjonær.

Jens Glad Balchen: professor i, og grunnlegger av, faget kybernetikk, også kalt reguleringsteknikk. Balchen vant forøvrig valget på sin fødselsdag og ville i dag fylt 86 år.

Boikottet konseptet Norwegians «halehelt»-kampanje har vært gjenstand for mye debatt siden lanseringen 15. mars. Som Dagbladet har skrevet, valgte flere familier å boikotte konseptet.

Familiene til de folkenominerte kandidatene Jens Bjørneboe, Joachim «Jokke» Nielsen og Øystein «Euronymous» Aarseth satte alle ned foten.

Christopher Nielsen ønsket ikke at broren Joachim «Jokke» Nielsen skulle brukes som reklame for flyselskapet, og Øystein «Euronymous» Aarseth familie har ikke ønsket å kommentere saken. Therese Bjørneboe, datteren av den anerkjente forfatteren Jens Bjørneboe, takket nei til forespørselen fra flyselskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer