Her er NRKs nye kulturrekke

To nykommere - og to veteraner.

KULTURKVARTETT: Helle Vaagland, Siss Vik, Vegard Larsen og Asbjørn Slettemark skal lede hvert sitt kulturprogram på NRK2 til høsten. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet.
KULTURKVARTETT: Helle Vaagland, Siss Vik, Vegard Larsen og Asbjørn Slettemark skal lede hvert sitt kulturprogram på NRK2 til høsten. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Kulturredaktør Hege Duckert har lenge hatt store ambisjoner for høstens tv-satsing: Hver kveld klokka 21.30 fra mandag til torsdag skal vi allment kulturinteresserte seere kunne slå på NRK2 og finne givende programmer innen alt fra musikk og film til bok og kunst.

Nå avslører hun overfor Dagbladet hvilke programmer hun har landet på, og hvem som skal presentere dem.

Bastarden Den første nykommeren er Helle Vaaglands ennå ikke navngitte program om visuell kultur, som skal sendes på mandager.

Selv kaller hun det en subjektiv guide til alt det visuelle vi bombarderes med.

— Vi vil finne ut alt fra hvorfor kidsa går med onepiece-dresser til hvorfor Lady Gaga kler seg som en transe til hva vi egentlig får ut av Gardar Einarssons hemmelige kunst. Med et så bredt felt blir vi bastarden i kulturstripa, men det er jo det som er gøy, sier hun.

Også veteraner Nykommer nummer to er tidligere Dagbladet-anmelder Vegard Larsens «Filmbonanza». Der «Filmplaneten» var mer magasinorientert vil Larsen lage et aktualitetsprogram, som sikter både bredt og smalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer