Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er NRKs nye utenrikskorrespondenter

Alle rekrutteres internt.

UTENLANDS: Christine Præsttun (til venstre) og Sverre Tom Radøy skal til Afrika, Gro Holm blir ny USA-korrespondent. Foto: Dagbladet
UTENLANDS: Christine Præsttun (til venstre) og Sverre Tom Radøy skal til Afrika, Gro Holm blir ny USA-korrespondent. Foto: Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter utlysningen på tampen av fjoråret har NRK i dag ansatt nye utenrikskorrespondenter som skal dekke USA, Storbritannia, Afrika og EU. Selv om de ettertraktede stillingene tiltrakk seg journalister fra blant annet VG, Dagsavisen, TV 2 og BBC, går alle til journalister som allerede jobber i NRK.

Det er utenrikskommentator Gro Holm (54) som får flytte til Washington. Hun har tidligere vært korrespondent i Moskva og sjef for nyhetsdivisjonen i NRK. I dag er det Jon Gelius og Anders Tvegård som er NRKs USA-korrespondenter.

Espen Aas (39) tar over for Gry Blekastad Almås i London. Aas er i dag politisk og økonomisk reporter i Dagsrevyen, og ifølge egen Twitter-konto glad i Bob Dylan og ordspill. Det er dette som er den mest ettertraktede korrespondentjobben, og fikk ifølge fagbladet Journalisten 36 søknader.

Åse Marit Befring (47) er NRKs nye tilstedeværelse i Brüssel. Hun er i dag utenriksmedarbeider i NRK og var blant søkerne sist USA-jobben skulle besettes. Brüssel-jobben besittes i dag av Hege Moe Eriksen.

Christine Præsttun (41) og Sverre Tom Radøy (58) skal dele på stillingen som Afrika-korrespondent basert i den kenyanske hovedstaden Nairobi. Præsttun var i flere år leder av debattprogrammet «Standpunkt»; Radøy er for tida å høre som programleder i «Dagsnytt Atten». De overtar etter Lars Sigurd Sunnanå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling