Her er NRKs nye utenrikskorrespondenter

Alle rekrutteres internt.

UTENLANDS: Christine Præsttun (til venstre) og Sverre Tom Radøy skal til Afrika, Gro Holm blir ny USA-korrespondent. Foto: Dagbladet
UTENLANDS: Christine Præsttun (til venstre) og Sverre Tom Radøy skal til Afrika, Gro Holm blir ny USA-korrespondent. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter utlysningen på tampen av fjoråret har NRK i dag ansatt nye utenrikskorrespondenter som skal dekke USA, Storbritannia, Afrika og EU. Selv om de ettertraktede stillingene tiltrakk seg journalister fra blant annet VG, Dagsavisen, TV 2 og BBC, går alle til journalister som allerede jobber i NRK.

Det er utenrikskommentator Gro Holm (54) som får flytte til Washington. Hun har tidligere vært korrespondent i Moskva og sjef for nyhetsdivisjonen i NRK. I dag er det Jon Gelius og Anders Tvegård som er NRKs USA-korrespondenter.

Espen Aas (39) tar over for Gry Blekastad Almås i London. Aas er i dag politisk og økonomisk reporter i Dagsrevyen, og ifølge egen Twitter-konto glad i Bob Dylan og ordspill. Det er dette som er den mest ettertraktede korrespondentjobben, og fikk ifølge fagbladet Journalisten 36 søknader.

Åse Marit Befring (47) er NRKs nye tilstedeværelse i Brüssel. Hun er i dag utenriksmedarbeider i NRK og var blant søkerne sist USA-jobben skulle besettes. Brüssel-jobben besittes i dag av Hege Moe Eriksen.

Christine Præsttun (41) og Sverre Tom Radøy (58) skal dele på stillingen som Afrika-korrespondent basert i den kenyanske hovedstaden Nairobi. Præsttun var i flere år leder av debattprogrammet «Standpunkt»; Radøy er for tida å høre som programleder i «Dagsnytt Atten». De overtar etter Lars Sigurd Sunnanå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer