Her er NRKs VM-lag

NRK tar nye grep når de skal lose seerne gjennom VM på hjemmebane.

5-KLØVER: Dette er kveldsteamet til NRK under VM. Fra venstre bak: Jon Almaas, Olav Viksmo Slettan, Nils Wærstad. Fra venstre foran: Harald Thingnes, Anne Rimmen og Espen Graff.

Foto: Tom Hansen/NRK
5-KLØVER: Dette er kveldsteamet til NRK under VM. Fra venstre bak: Jon Almaas, Olav Viksmo Slettan, Nils Wærstad. Fra venstre foran: Harald Thingnes, Anne Rimmen og Espen Graff. Foto: Tom Hansen/NRKVis mer

- NRK er klare!

Anne Rimmen var tydelig engasjert da hun og sportsmakker Ingrid Stenvold i dag presenterte NRKs opplegg for ski-VM.

Når statskanalen skal levere kveldssendinger fra ski-VM til sportshungrige nordmenn, er det Anne Rimmen har styringa, mens det på dagtid er Ingrid Stenvold som trekker i trådene.

Idrettsøyeblikk - Alle husker jo da Brå brakk staven. Vi håper jo ikke at noen skal brekke en stav, men målet er å skape nye idrettsøyeblikk, sier Stenvold.

Stenvold skal holde styr på seks utegående journalister, kommentatorer og eksperter:

Arne Scheie, Pål Gordon Nilsen, Karen-Marie Ellefsen, Jann Post, Thomas Alsgaard og Espen Bredesen.

Liverapportering På kvelden er det altså Anne Rimmen som tar over.

Fra Studio 2 på Marienlyst skal hun holde styr på fem reportere som skal rapportere live fra ulike steder.

Jon Almaas, Olav Viksmo Slettan og Harald Thingnes skal holde stand på Universitetsplassen. Det er her medaljeseremoniene vil bli holdt, sammen med konserter og annen underholdning.

Bor i skauen Nils Wærstad skal være ute i skauen hvor han skal rapportere fra folkelivet, og Espen Graff skal være stasjonert på Soria Moria.

Fra Graff kan vi vente blant annet intervjuer med norske utøvere. Det norske laget skal nemlig bo på Soria Moria, sammen med de tyske og italienske lagene.

Det blir med andre ord et nytt format på sendingene under årets VM.

I tidligere mesterskap har NRK nemlig hatt for vane å samle publikum og gjester i ett stort studio. Nå vil det i stedet bli vekslet mellom flere ulike settinger.

- Føles tungt TV2 skal på sin side ha et fem minutters VM-studio etter sportsnyhetene, med Christian Paasche og Harald Bredeli som programledere.

TV2s sportsredaktør Bjørn Taalesen legger ikke skjul på at det er synd for en sportsredaktør å ikke ha rettighetene til VM på hjemmebane.

- For oss er det umulig å konkurrere med NRK. Det føles selvfølgelig tungt, men det var vel ikke lettere å være sportsredaktør i NRK under fotball-VM, sier Taalesen.

DAGSJEF: Ingerid Stenvold skal styre NRKs VM-sendinger på dagtid. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
DAGSJEF: Ingerid Stenvold skal styre NRKs VM-sendinger på dagtid. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer