Kaptein Sabeltann

Her er «nye» Kaptein Sabeltann

Terje Formoe drømmer om utenlandssuksess.

Trailer: Kaptein Sabeltann og den magiske diamant. Video: Qvisten animasjon / Nordisk FilmVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har alltid hatt store ambisjoner med Kaptein Sabeltann. Et hovedmål har vært å gjøre konseptet til en barneklassiker i Norge. Et annet mål er å prøve universet i utlandet, sier «Kaptein Sabeltann»-skaper, regissør og skuespiller Terje Formoe til Dagbladet.

Til høsten kommer filmen «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant», og det er en storsatsing, ifølge Formoe. Animasjonsfilmen er allerede sikret en internasjonal distributør, så ønsket om verdensherredømme for sjørøveren er i ferd med å gå i oppfyllelse.

- Jeg vil ikke bruke ordet verdensherredømme til å beskrive hva vi går for, men å få Sabeltann-universet til å treffe hos barn i andre land, er en drøm, sier Formoe.

JUBILANT: Terje Formoe fyller 70 år i 2019. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
JUBILANT: Terje Formoe fyller 70 år i 2019. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Vil lage trilogi

Sjøsettingen av det velkjente eventyrkonseptet ute på de virkelige sju hav, er det animasjonsstudioet Qvisten («Månelyst i Flåklypa», «Dyrene i Hakkebakkeskogen») og Nordisk Film som har ansvaret for.

I animasjonsfilmen møter publikum «en solbrent jungelfyrste og hans dronning, en voldsom apehær og to unge sjørøvere på jakt etter en forsvunnet bror. Kapteinen og hans mannskap får med andre ord nok å stri med når de seiler av gårde på jakt etter den magiske diamant.»

- Jeg og Qvisten har samme ambisjonsnivå for Kaptein Sabeltann, og det er planer om å lage en trilogi. Sol Heilo er med og lager musikken, og så er jeg veldig glad for at Kyrre Sydness har Sabeltann-stemmen slik han pleier, sier Formoe.

Mange kjente norske skuespillere låner vekk stemmen sin for å gi liv til karakterene: Siri Skjeggedal, Leonard Eike, Tobias Santelmann, Jan Martin Johansen, Trond Fausa Aurvåg, Jonas Urstad, Kristoffer Olsen, Bartek Kaminski, Charlotte Frogner, Jon Øigarden, Ida Eike, Laila Goody og Niklas Gundersen.

PÅ JAKT: Kaptein Sabeltann og mannskapet jakter stadig på nye skatter. Foto: Qvisten / Nordisk Film
PÅ JAKT: Kaptein Sabeltann og mannskapet jakter stadig på nye skatter. Foto: Qvisten / Nordisk Film Vis mer

- Fortrenger alderen

Lanseringsåret 2019 vil også være et år for runde bursdager for de involverte. Kaptein Sabeltann fyller 30 år, Qvisten fyller 25 år og Terje Formoe fyller 70 år. Siden starten har Formoe solgt 1,6 millioner billetter til forestillingene ved Kristiansand Dyrepark.

- Jeg forsøker å fortrenge alderen og tenker heller at jeg er midt i livet, med en sprudlende tilværelse. Alder orker jeg ikke å tenke på, fleiper Formoe.

«Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» har premiere 27. september, og filmen regisseres av Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune. Karsten Fullu skriver manus og Eirik Smidesang Slåen, Ove Heiborg og Heidi Palm Sandberg er produsenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer