Her er nye Lara Croft

Er puppene hennes blitt mindre?

(Dagbladet.no): Sist vi så den legendariske spillheltinnen Lara Croft svinge seg, gikk det ikke så veldig bra.

Derfor har Eidos tatt kritikken til følge når de nå røper de første detaljene om det kommende «Tomb Raider»-spillet, som vil ha undertittelen «Legend».

Begynt med blanke ark

Utviklerne av floppen «Tomb Raider: Angel of Darkness», Core Desigen, fikk fyken. Det nye utviklerselskapet som skulle forme spilldronningens framtidige eventyr, ble i stedet Crystal Dynamics.

Det første de gjorde var å hente inn Lara Crofts opprinnelige skaper, Toby Gard, til å være med på å gjenskape dama.

- For å kunne få «Tomb Raider»-serien til å bevege seg framover, måtte vi se bakover mot Laras opprinnelse. Derfor måtte vi stille oss selv spørsmål som «hvem er Lara Croft? Hva får henne til å reagere? På hvilken måte er hun relevant i dag?», forteller Chip Blundell i Eidos i dagens pressemelding.

- Bare ved å svare på de spørsmålene kunne vi sørge for at spillerne får den opplevelsen de fortjener med en spillfigur de elsker, fortsetter han.


Tydelige forandringer

Crystal Dynamics og Eidos gransket ikke bare sine egne sjeler - de baserte seg også sterkt på markedsundersøkelser, forskning, de finleste alle gamle spillanmeldelser, lyttet til fansen og spilte gjennom alle de gamle «Tomb Raider»-spillene.

Dermed mener utviklerne nå at de har funnet en oppskrift på en ny suksesshistorie for den så smått falmede spillheltinnen.

Det første, mest synlige tegnet på forandring er at Lara Crofts til tider svært så massive frontparti er krympet ned noen størrelser. For de som nå blir bekymret: Fortsatt er kroppen hennes av en slik form at hun garantert vil appellere til slukøyde unggutter.

Forbedret også?

Viktigst av alt er nok det Eidos uttaler om kontrollene i spillet: «nye figuranimasjoner og kontroller vil la Lara bevege seg gjennom slående omgivelser med stil og presisjon» (min utheving).

Der det tidligere har vært en ganske så klønete Lara vi har hatt med å gjøre, kan det bli snakk om en annen dans i denne omgang - noe som hadde vært mer enn ønskelig.

Vi får se, når spillet kommer ut på PC, PlayStation 2 og Xbox - men når det skjer er ennå ikke avslørt ...