Her er nye, musestille Xbox 360

Kommer til Norge den 16. juli.

||| Nå er Electronic Entertainment Expo 2010 (E3) sparket igang for alvor i Los Angeles.

Mandag kveld klokka 19:30 hadde Microsoft den første av de "tre store" pressekonferansene (hvor de andre to er fra Nintendo og Sony). Her skulle de vise fram hva de har å by på framover, og det vi fikk se var litt av hvert for alle forskjellige type spillere.

På hardwaresiden kunne Microsoft slå seg på brystet med en slankere og mindre utgave av Xbox 360, ganske enkelt kalt «Slim Xbox 360», som vil være mye mer stillegående, samt inneholde en 250GB harddisk og trådløst nett.

Dette visste vi godt fra før, men overraskelsen var at den nye konsollen faktisk vil komme allerede i løpet av uka i USA. Her i Europa kommer den først om én måned, den 16. juli.

Microsoft åpnet ballet med glimt av det neste «Call of Duty»-spillet, både i trailerform og som en demonstrasjon på scenen. «Black Ops» er satt til Vietnam, og det vi fikk se var mye helikopterkjøring og veldig kjapp action, slik det bruker å være i serien. Microsoft hadde dessuten et ess i ermet:

Fra og med «Call of Duty Black Ops» vil samtlige nedlastbare pakker og baner til alle «CoD»-spill ha en eksklusiv tidsramme på Xbox 360. Dette betyr ikke at PS3-eierne ikke vil få noe som helst, men at innholdet vil komme ut en del seinere enn på 360.

Som forventet var det også en god del spill som skulle presenteres for det som tidligere het «Project Natal», men som nå har fått navnet «Kinect», Microsofts egen versjon av bevegelseskontroll på Xbox. Her var det tydelig hentet inspirasjon fra det som gjorde at Wii kapret så mange såkalte «casual»-spillere, med et flust av famile-, sports- og treningsspill. Totalt vil det være 15 lanseringsspill til «Kinect», som kommer i november i USA.

«Forza Motorsport»-utviklerne var også på scenen for å vise at man kunne kontrollere bilene ved å bare rekke hendene ut og styre i løse luften, men den demonstrasjonen som kanskje var den mest imponerende var Ubisofts treningsspill «Your Shape». Spillet bruker ikke de vanlige avatarene du lager på konsollen din, men projekterer et 3D-bilde av deg i spillet i sanntid. Slik kan spillet også se om du står riktig eller om du gjør gale bevegelser - og hjelpe deg deretter.

Alt av menyer, musikk og video på Xbox 360-konsollen vil også bli totalt kontrollerbart gjennom stemmegjenkjenning eller håndgestikulering alà «Minority Report». En fiffig kuriosa var at «Kinect» automatisk logger deg inn på riktig brukerkonto dersom du setter deg ned foran kameraet ettersom den kjenner deg igjen. Kameraet vil under videosamtaler også automatisk vri og vende på seg for å følge deg om du beveger deg rundt i rommet.

Les mer om noen av spillene til Kinect på Spillbloggen.

Under konferansen ble vi også vist en demo av «Gears of War 3», som kommer i april neste år, der vi fikk hilse på Lambent-rasen, som både menneskene og Locustene finner en felles fiende i. Spillet har co-op for opp til fire spillere og ser ut til å bli et verdig punktum på serien.

Andre spill vi fikk se i trailerform inkluderte «Fable 3» (lansering lovt til den 26. oktober i år), «Metal Gear Solid: Rising» og et nytt gladiatorspill fra Crytek, folka bak «Crysis»-spillene. Sistnevnte var dessverre bare en innholdstom teaser til et spill som heter «Codename: Kingdoms».

Bungie ville også være med på festen, og kjørte en gjennomgang av en «Halo Reach»-demo. Det så kanskje litt vel likt ut de forrige spillene, noe som også ble uttrykt i Spillstudioet under konferansen, men på slutten av demoen fikk spilleren kontroll over et romskip og kunne dermed kjøre rundt i verdensrommet og ha skikkelige space battles!

Vi dekket konferansen live i vårt nye Spillstudio. Noen av leserkommentarene der virket småskuffet over utvalget av såkalte «hardcore»-spill på pressekonferansen, spesielt når gjennomgangen av Kinect tok brorparten av konferansen.

Disse brukerne finner kanskje en trøst i at det fortsatt er mengder av spill vi enda ikke har sett, som vil bli vist frem på diverse pressekonferanser de neste dagene - for ikke å snakke om alle spillene som vil være på messegulvet fra tirsdag til torsdag.

Uansett hva folk mener om Microsofts visning så er én av de tre store unnagjort. I morgen tirsdag venter Nintendo klokka 18.00, tett fulgt av Sony klokka 20:30. Vi håper du vil ta turen innom for å diskutere med andre likesinnede i vårt Spillstudio, der vi også selvfølgelig vil ha live-dekning av konferansene!