Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Lovleg»

Her er «nye» «Skam»

Savner du SKAM? Da kan du glede deg til «Lovleg», NRKs nye ungdomsserie.

JUBLENDE: Savner du disse gutta? Da «SKAM«-gjengen vant hele to priser under Gullruten i fjor, ble alderen til flere av skuespillerne et problem på etterfesten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange var fortvilte da «SKAM» tok slutt i 2017, etter fire sesonger. Nå kommer NRK og Rubicon med en oppfølger, denne gangen med bygdeungdom i fokus.

Navnet på «bygde-SKAM» er «Lovleg», og den skal spilles inn på Firda vidaregåande skule på Sandane i Nordfjord i juni, juli og august, melder NRK Sogn og Fjordane.

Ensomt hybelliv

Det var iTromsø som først omtalte serien, etter at P3-redaktør Camilla Bjørn fortalte om serien i Kringkastningsrådet forrige uke.

Utgangspunktet er ungdom som må flytte som 16-åringer for å gå på videregående skole og bo på hybel.

Ifølge iTromsø stilte NRK seg spørsmålet «Hva er det verste som kan skje om du skulle flytte til et nytt sted i morgen» og kom frem til svaret «å ikke få venner».

– Serien skal lære ungdom at det går bra, selv om det går til helvete, sa Bjørn under presentasjonen i Kringkastningsrådet.​

franske Skam-jenteR på gata i Paris med Skam-fan Erna Solberg.... Vis mer

Lokale skuespillere

Serien skal ha flere likheter med «SKAM», både som nettbasert drama og med unge og lokale skuespillere.

Til NRK Sogn og Fjordane forteller rektor ved Firda vidaregåande skule, Hallgeir Hansen, at rundt 40 elever ved skolen har vært på audition til serien.

Hemmelig

Både kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugerud i NRK og Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV og utvikling i P3, bekrefter at P3 jobber med en ny nettdramaserie med arbeidstittelen «Lovleg» til henholdsvis iTromsø og NRK Sogn og Fjordane. Serien vil bli vist i løpet av 2018, ifølge Moslet, som skriver i en SMS til Dagbladet at han ikke har ytterligere kommentarer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!