Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er nye Søndags-Dagbladet

I dag svarer Dagbladets sjefredaktør leserne.

STOLT: Men er det med rette? Sjefredaktør Anne Aasheim viser fram den nye søndagsavisa, og svarer klokka 18 på det du lurer på. Hva forsideoppslaget virkelig ble ser du nedenfor - og i aviskiosken, da. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STOLT: Men er det med rette? Sjefredaktør Anne Aasheim viser fram den nye søndagsavisa, og svarer klokka 18 på det du lurer på. Hva forsideoppslaget virkelig ble ser du nedenfor - og i aviskiosken, da. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

||| I dag kan du for første gang kjøpe Dagbladet i et format på 260 x 365 millimeter, noe helt nytt i Avis-Norge.

Hensikten med magasinformatet er ikke å spare penger, men å skape en mer kompakt og moderne nyhetsavis, ifølge Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim.

- Dette er definitivt et utviklingstiltak. De redaksjonelle ressursene er de samme som før, men vi får noen hyggelige gevinster i form av at utgaven blir billigere å trykke, sa hun til Dagbladet da nyheten ble kjent denne uka.

Hun tror flere norske aviser vil krympe formatet i framtida, som et ledd i en nødvendig utvikling.

- Jeg har fremdeles stor tro på papiravisas framtid, men det forutsetter at vi klarer å endre konsepter, produkter og formater i takt med brukernes endrete lesevaner, sier hun.

Aasheim understreker derimot at det foreløpig ikke er aktuelt å endre Dagbladets format på noen andre dager enn søndager. Anne Aasheim lå og sov da denne saken ble skrevet, og var ikke tilgjengelig for kommentar.

Medieanalytiker Erik Wilberg tror Dagbladet kan lykkes med det nye formatet hvis de klarer å framstå annerledes enn konkurrenten

Han framhever at søndagsavisa kun har hatt betinget suksess i Norge.

KOKAINLIGA: Harde nyheter på forsida av Dagbladet i dag...
KOKAINLIGA: Harde nyheter på forsida av Dagbladet i dag... Vis mer

- I andre land ligger søndagsmarkedet på et vesentlig høyere nivå enn hverdagsmarkedet, men i Norge er det motsatt. Jeg er ikke spesielt optimistisk når det gjelder søndagsmarkedet på lang sikt. Der tror jeg nok det kan komme en avskalling, sier han.

Hva slags artikler satser Dagbladet på med det nye formatet? Var det noe alternativ å legge ned søndagsavisa? Vurderer Dagbladet andre endringer i nær framtid?

I dag klokka 18:00 svarer Anne Aasheim på dine spørsmål. Send inn spørsmål i boksen nedenfor.

JULEKOS:...men også rom for julegavetips og lesestoff til den laaange søndagsfrokosten.
JULEKOS:...men også rom for julegavetips og lesestoff til den laaange søndagsfrokosten. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media