Her er nye Supermann

Første trailer for «Man of Steel».

(Dagbladet): Tegneseriehelten Supermann er blitt film i 1948, 1950, 1951, 1978, 1980, 1983, 1987 og 2006. Ikke medregnet TV-produksjoner og tegnefilmer.

Nå er det på'n igjen.

Denne gangen er det Henry Cavill, kjent fra «The Tudors», som spiller den kappekledde i en 2013-klar kinofilm. En ny trailer er nå online etter å ha blitt vist på kino for «Hobbiten»-publikummet - du kan se den i spilleren over.

Og som tidligere varslet av regissør Zach Snyder er det en dystrere og mer seriøs klangbunn i «Man of Steel» enn det som gjerne forbindes med superhelten. Så er det også Christopher Nolan, regissøren som fikk massiv suksess med en liknende strategi for Batman, som har produsert den nye Supermann-filmen.

Snyder har også solid erfaring med å overføre tegneserier til filmlerretet etter de nærmest rute-for-rute-trofaste gjenskapelsene av Frank Millers «300» og Alan Moores «Watchmen».

Den nye traileren framstiller Clark Kent som en mann i dyp sjelesøken, og vi får se tilbakeblikk til en barndom der det å ha superkrefter åpenbart føltes som en byrde. Kevin Costner dukker opp som Supermanns jordlige adoptivfar og Russell Crowe som Jor-El, Supermanns biologiske far fra planeten Krypton.