Her er OpenOffice 3.0

Gratis kontorpakke i ny versjon.

(Dagbladet.no): I dag ble versjon 3 av kontorpakken OpenOffice lansert.

OpenOffice er det stadig mer poulære gratisalternativet for alle som ikke vil betale for en av Microsofts Office-pakker, eller som foretrekker programvare basert på åpen kildekode.

Etter tre års utvikling er den allerede svært solide programpakken total-overhalt og tilført en rekke nyheter, deriblant innebygget støtte for Mac OS X og versjon 1.2 av ODF (OpenDocument Format), samt Microsofts .docx og .xlsx-formater. Import eller eksport mot Microsfts seneste Office-pakker burde dermed fungere knirkefritt.

OpenOffice er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk i 3.0-versjon, men fra denne siden kan du laste ned den engelskspråklige versjonen.

Hvis du da ikke foretrekker svensk eller dansk - som er tidligere ute i lokalisert versjon enn den norske.

NB: Det er mye trafikk på OpenOffice.org i formiddag - siden er periodevis nede. Alternativt kan du laste ned her

NOK PÅ MENYEN: Det skorter ikke på verktøylinjer, menyer og avansert funksjonalitet i gratispakken openOffice 3.0. Her er alle menymulighetene i tekstbehandleren på ett brett.
NOK PÅ MENYEN: Det skorter ikke på verktøylinjer, menyer og avansert funksjonalitet i gratispakken openOffice 3.0. Her er alle menymulighetene i tekstbehandleren på ett brett. Vis mer
Her er  OpenOffice 3.0