Her er Paul McCartney på norsk jord: - Oslo, går det bra?

11 år siden sist.

(Dagbladet): I kveld gjester selveste sir Paul McCartney et utsolgt Telenor Arena i Bærum. 

Etter planen skulle McCartney på scenen 19.30, men konserten ble utsatt til klokka 20.00.

15 700 mennesker har møtt opp for å oppleve «Beatles»-legenden live, som startet showet med låta «Eight Days A Week». 

McCartney hadde også lært seg en klype norsk for anledningen. 

- Hallo Oslo, går det bra? runger det ut fra høytaleranlegget.

Dagbladets konsertanmelder Øyvind Rønning er på plass i Telenor Arena, og kan melde om god stemning blant publikum. 

- «Eight Days A Week» åpner ballet, og folk som har betalt nesten 2000 kroner for sitteplasser insisterer på å stå! Paul McCartney er i form. Det blir en bra kveld, tror Dagbladets anmelder Øyvind Rønning

Toppkarakter på Roskilde Da sir Paul McCartney besøkte Roskilde forrige helg, fikk han suverene kritikker. Én av dem som ga artisten toppkarakter var Dagsavisens utsendte, Mode Steinkjer.

- Det som sitter igjen fra Roskilde er en enorm spilleglede over hele settet, både fra ham og fra bandet. Jeg tror det kommer av at han ikke prøver å selge noe. Han har en energi jeg ikke trodde han skulle ha i en alder av 73 år, sier Steinkjer.

- Med kombinasjonen av bandet og drømmesettet som går bredt ut og favner alle, er dette kanskje den beste livepakka han har hatt noensinne.

Ulikt helgens opptreden på Roskilde-festivalen, som nesten fikk unison hyllest med både fem og seks øyne på terningen, var ikke Norges anmeldere like enige over dommen for 11 år siden, da McCartney opptrådte på Valle Hovin.

- Trygg kosekrok Dagbladets egen Fredrik Wandrup ga konserten terningkast fire, og mente at «Macca» var flinkere enn fleste andre til å spille sine egne låter.

- Han tok med sine fans inn i en musikalsk kosekrok der det er varmt og trygt. En stor kosekrok, riktignok. Men en kosekrok, konkluderte Wandrup den gang.

Anmelder i VG, Stein Østbø, mente at McCartney aldri ble like meningsfull og betydningsfull som soloartist, sammenliknet med John Lennon. Østbø mente imidlertid at McCartneys valg om å dedikere tre fjerdedeler av konserten til «Beatles»-materiale, appellerte bra til trivselsfaktoren.

- Paul McCartney er i dag derfor mer en misjonær for sin egen musikkarv overfor nye generasjoner, enn han er en spennende artist i seg selv, skrev Østbo og trillet også fire øyne på terningen.

Sjarmøren McCartney Med overskriften «Sir Paul er fortsatt kongen», var Bergens Tidende-anmelder Finn Bjørn Tønder soleklart fornøyd med junikvelden på Valle Hovin.

Aftenpostens Knut Utler var samstemt med hans femmer på terningen.

- På Valle Hovin var det en opplagt, smilende og småfleipende McCArtney som sjarmerte publikum, og som sto på som bare det gjennom hele showet, godt backet av entusiastisk og dyktige medmusikanter, skrev Utler, til tross for at han savnet flere overraskelser underveis i showet.

«Museumsvokteren McCartney», er kallenavnet stjerna fikk fra Kjetil Wold i Stavanger Aftenblad, som matchet Aftenposten med terningkast fem.

- Ikke stol på mannen med svigersmorssmilet. Han er farligere enn vi liker å tro, sa han, og skrev at begivenheten framsto som «planetens største oldisshow, men et tidsvis vanvittig bra oldisshow».

- Halvhjertet - McCartney sleit langt der oppe på scenen.

Dagsavisens utsendte, Bernt Erik Pedersen, var minst fornøyd med det han mente var en middelmådig konsert. Ifølge ham, var konsertopplevelsen bare verdt terningkast tre.

- Det var hyggelig at han kom. Men man fikk en ubehagelig følelse, en følelse av å være på pianobar, skrev han.

Billig synth-lyd, lite tilstedeværelse, heshet og tonebom. Pedersen beskriver en McCartney som halvhjertet pratet og spilte seg gjennom låtene, og at vokalen ikke strakk godt nok til denne kvelden. At man hørte blåserekker på playback, trakk også ned.

- McCartney føles ferdig som arenaentertainer. Folk ville sikkert heller betalt 2000 kroner for en bra intimkonsert enn 500 for en halvkjip en, skriver han, og konkluderer:

- Nå er det ikke sikkert 62-årige McCartney kommer tilbake, men uansett spørs det om folk vil se ham igjen på denne måten.

Ready to rock in Oslo @telenorarena #outthere #paulmccartney #oslo #norway

A photo posted by Paul McCartney (@paulmccartney) on