Her er Pop-Norges mektigste

I dag starter musikkfestivalen Bylarm i Bergen - og tradisjonen tro markerer Dagbladet Bylarm-starten med å kåre de mektigste, mest innflytelsesrike og profilerte aktørene i norsk platebransje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1 Jan Fredrik Karlsen, Idol-dommer og manager:

Aldri har en «bakmann» i norsk musikkbransje vært så synlig i offentligheten. Kombinasjonen av stadig høyere seertall for «Idol» (750000 sist fredag) og at Kurt Nilsens verdenslansering er ute av startblokka, vil bare øke Karlsens profil ytterligere. Har skutt den økonomiske gullfuglen gjennom sin kombinerte rolle slem, provoserende Idol-juryformann og snill, omsorgsfull manager for dem som når lengst i konkurransen. Er i tillegg kontroversiell; har fått kritikk for å bevisst velge ut Idol-deltakere som vil bli slaktet på et seinere tidspunkt, blitt angrepet av KrF-lederen for Idols verdigrunnlag og blitt stilt til veggs for ujevn pengefordeling mellom manager og artist. Elsker å være på tv, hvilket betyr at vi garantert kommer til å se mer til Karlsen i åra framover.

2 Unit Management

Morten Andreassen er kanskje mest kjent blant folk flest som venn av kronprinsparet, men det siste året har hans Unit Management seilt opp som Norges nye store managementbyrå. Arne Svares Stageway har fortsatt flere bransjebein å stå på, men med storselgende artister som Morten Abel og Bertine Zetlitz (og de tidligere storselgende Briskeby) i stallen har Unit kontroll på noen av Norges viktigste artister. Har i tillegg den respekterte platekontraktjuristen Jan Erik Hagberg og bransjeveteran Pernille Torp-Holthe i managerroller, og sterke bånd til bookingbyrået Megafon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer