NYTT NAVN: Slash og Rytmisk sommerskole er foreløpig de eneste bekreftede navnene til årets Quart-festival. Her er eier Arild Buli avbildet under festivalen i 2002. FOTO: ALEKSANDER NORDAHL
NYTT NAVN: Slash og Rytmisk sommerskole er foreløpig de eneste bekreftede navnene til årets Quart-festival. Her er eier Arild Buli avbildet under festivalen i 2002. FOTO: ALEKSANDER NORDAHLVis mer

Her er Quarts nye artister

Rytmisk sommerskole.

(Dagbladet.no): Quart fikk mye negativ presse i forbindelse med bookingen av Slash til årets festival. Gitarlegenden lovte at han skal ta med seg berømte venner på scenen, men hvem disse berømthetene er har ingen foreløpig fått vite.

Etter dette har heller ikke Quart gått ut med noen nye bookinger. Før nå.

Lørdag 4. juli skal 30-50 elever fra Vest-Agder musikkråds rytmisk sommerskole stå på scenen i Kristiansand. Dette er en gjeng musikkelever fra hele landet som skal øve sammen i en uke, og deretter presentere det sjangeroverskridende resultatet under Quart.

— Det er selvsagt ikke slik at dette er noe vi booker i stedet for en headliner. Dette er for å støtte det norske og det lokale musikklivet, sier festivalsjef Arild Buli i Quart til Fædrelandsvennen.

Og en mer lokal kulturprofil kan festivalen saktens trenge. Så langt har Buli & co. slitt med å skaffe penger - de har søkt Kristiansand kommune om fire millioner kroner, mens innstillingen til vedtak er på 100 000 kroner.

Ifølge Fædrelandsvennen har Quartfestivalen også fått avslag på søknaden om fem millioner kroner fra kulturrådets festivalstøtteordning, mens søknaden på ti millioner kroner til Cultiva skal behandles i slutten av februar.

Arild Buli er imidlertid optimist, og mener også andre ville vært det om de visste hvilke folk Slash tar med seg til Quart.

Hvem det er kan han imidlertid ikke avsløre:

- Jeg er sikker på at de ikke kommer hvis vi sier for tidlig hvem det er, sier han til Fædrelandsvennen.