Her er Samsungs smartklokke

Men vil noen ha den?

IKKE TELEFON: Samsung lanserte sin smartklokke, Galaxy Gear, i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Man kan snakke i den, men klokka må være koblet til en smarttelefon via Bluetooth. Foto: Reuters/Scanpix
IKKE TELEFON: Samsung lanserte sin smartklokke, Galaxy Gear, i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Man kan snakke i den, men klokka må være koblet til en smarttelefon via Bluetooth. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

I kveld, mens elektronikkmessen IFA rullet i gang i Berlin, presenterte Samsung sine produktnyheter et annet sted i byen.

Rosinen i pølsa var som forventet smarttelefonen Galaxy Gear. Og bare for å ha slått det fast med en gang: Du kan ikke ringe med den.

Gear må nemlig kobles til en kompatibel Android-telefon via Bluetooth. Foreløpig er det bare snakk om meget få kompatible produkter, som må kjøre Android 4.3.

Det Gear derimot kan, om du har en komptaibel telefon, ved siden av å fortelle deg hva klokka er, er blant annet å la deg ta imot og føre samtaler.

Den har nemlig innebygget høyttaler og mikrofon i remmen. At man da blir seende ut som en dårlig etterlikning av tegneseriehelten Dick Tracy, er en del av historien.

Med innebygget enkjernes prosessor på 800 MHz fungerer Gear også som en liten datmaskin på håndleddet.

Den kan kjøre apper, som treningsapper, skrittellere og annet. 70 apper skal vistnok være tilgjengelige ved lansering.

APPER: Gear har innebygget prosessor, og kan kjøre egne apper. Foto: Reuters/Scanpix
APPER: Gear har innebygget prosessor, og kan kjøre egne apper. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Gear fungerer ellers som en second screen for mobilen, der du kan se alle typer varsler, kontrollere telefonens musikkavspilling og andre kjekke funksjoner.

I tillegg har Gear et innebygget kamera med en 1,9 megapikslers bildebrikke, som faktisk lar deg filme i 720 p HD. AMOLED-skjermen på 320 x 320 piksler er på 1,63 tommer, og kan tilpasses dine preferanser, blant annet med ulike typer klokkevisning, digitalt eller med virtuelle visere.

Batterilevetiden er ikke all verden, her har du en klokke som trolig må lades hver natt. Bare der mister den nok meg som potensiell kunde.

Norsk pris er oppgitt til 2600 kroner.

Men vil noen ha den?

Jeg har tidligere skrevet at jeg har liten tro på at smartklokker vil bli stort. Foreløpig er det ikke noe ved lanseringen av Galaxy Gear som har fått meg til å endre oppfatning. Som flere har skrevet i sosiale medier, er dette egentlig mest en iPod nano-liknende dings, men en samtalefunksjon det er tvilsomt om mange vil bruke.

Apropos iPod nano: Det er helt åpent om Apple kommer med et liknende «iWatch»-produkt under sin lansering 10. september. Jeg tviler, og håper Apple kommer med viktigere ting.

Samsung lanserte også nettbrett-telefonen Galaxy Note 3. Med en skjerm på 5,7 tommer er dette et produkt for dem som ikke redde for å synes i bybildet.  Siste produkt ut var Galaxy Note 10.1, 2014-utgaven av Samsungs populære titommers nettbrett.

Hva tenker du? Er Galaxy Gear et må ha-produkt?

SMAK OG BEHAG: Utseendet på klokka kan justeres etter brukerens smak. Foto: Reuters/Scanpix
SMAK OG BEHAG: Utseendet på klokka kan justeres etter brukerens smak. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer