Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Satyricons favorittvideo

Tysker vant signert gitar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i sommer utlyste Dagbladet.no en konkurranse, der premien var en Ibanez-gitar signert av Satyricon.

Kriteriet var at deltakerne skulle filme seg selv mens de spilte et riff eller en solo fra en Satyricon-låt.

Nå har Frost og Satyr kåret en vinner: Thomas Schatz fra Theuma i Tyskland. Han var én av oppsiktsvekkende mange tyskere som hadde forsøkt å vinne gitaren - men han var den eneste som forstod at han måtte sende inn video.

Kan litt norsk

- Jeg fikk vite om konkurransen ved å følge en lenke på Satyricons hjemmeside. Jeg lærte meg litt norsk da jeg begynte å følge med på band som Satyricon og Dimmu Borgir på midten av 90-tallet, fordi jeg ville vite hva de sang om. Heldigvis lærte jeg meg nok til å skjønne hva konkurransen gikk ut på, sier en fryktelig glad Schatz til Dagbladet.no.

I videoen avslører han også at han kan si «jeg elsker Satyricon» og «skål!».

- Dette er helt fantastisk. Jeg har spilt i mange band før, men valgte å gå inn i militæret for noen år siden. Nå får jeg en kul, ny gitar å øve meg på, sier han.

Satyr og Frost mener det var tyskerens jernvilje som gjorde dem overbevist om at han måtte vinne.

PLUKKET VINNEREN: Satyr og Frost hadde mest sans for bidraget fra Tyskland. Foto: JOAKIM THORKILDSEN
PLUKKET VINNEREN: Satyr og Frost hadde mest sans for bidraget fra Tyskland. Foto: JOAKIM THORKILDSEN Vis mer

- Han har så åpenbart lyst på dette. Vi syns det er hyggelig å gi bort noe til en som virkelig vil vinne. Vi ville gjerne ha en vinner som ikke var så dårlig at vi ler oss i hjel, samtidig som det ikke var ment som en audition for å bli med i Satyricon. Poenget var å underholde og sjarmere oss ved hjelp av en gitar, og det klarte han, sier de to.

Hederlig omtale

Satyr og Frost har også valgt ut to videoer som de vil gi hederlig omtale.

Freddy Vith fra Kiberg tolket «Filthgrinder», og hadde gjort seg flid med sceneantrekket (se video her).

- Han spiller tøft, men på en så bra gitar at vi ikke er sikre på om han trenger en ny. I videoen hevder han også at han trenger en ny sveis, men vi syns håret hans definitivt er fint som det er. 

13 år gamle Martin, som har spilt gitar i et halvt år, får også ros for sin tolkning av «Fuel for Hatred» (se video her). 

- Først og fremst er det en vanvittig morsom video, og det er kanskje først og fremst der talentet hans ligger. Vi har stor sans for absurd, surrealistisk humor, sier Frost og Satyr.

image: Her er Satyricons favorittvideo