Her er sensuristene

Dette er gjengen som i natt sensurerte Vigelandsparken. Går på reklameskole.

(Dagbladet.no): - Sinnataggen var ikke noe unntak, slik det er sagt i media. Det er helt tilfeldig at han ble stående «naken», lappene vi hang opp falt rett og slett av sier Jørgen Møller i Foreningen mot naken hud til Dagbladet.no.

I dag fikk turister, syklister, morgenvandrere og hundeluftere i Vigelandsparken seg en overraskelse.

Svarte lapper var hengt over kjønnsorganer og rumpesprekker på de fleste figurene på brua. Og en uheldig statue hadde i løpet av natten fått brystene dekket til.- Vi blir forsøplet

I en pressemelding til Dagbladet.no tar Foreningen mot naken hud (F.M.N.H) på seg ansvaret for nattens aksjon mot Gustav Vigelands verdensberømte statuer i Vigelandsparken.

«Foreningen», som består av fem gutter i alderen 23 til 29 fra Westerdals reklameskole, anklager media for å sette et unødvendig fokus på nakenhet.

«Vi blir forsøplet av truseløse kjendiser, og tilfeldige tap av mobilbilder. I stedet for å fokusere på de virkelige nyhetene, velger dagspressen å trykke bilder av bar hud, uten noen som helst nyhetsverdi. Vi er ikke for sensur, eller mot nakenhet, men vi ønsker ikke at nakenhet skal komme før nyheter», skriver gruppen av unge menn, Sindre, Audun, Joakim og Kyrre i pressemeldingen.

- Unnskyld
At Vigelandsparken ble rammet av aksjonistenes iver forklarer F.M.N.H med at «dette rører ved Oslos sjel» og at de «visste det ville skape blest».

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Det siste hadde de rett i, skal vi dømme etter dagens medieoppslag.

De ivrige ildsjelene ønsker nå å rette en unnskyldning til Park- og idrettsvesenet og ansvarlige ved annlegget.

- Vi ønsket bare å få fokus på saken vår, skriver gruppen.

De turgåerne Dagbladet.no var i kontakt med i morges var ikke overbegeistret, og flere forsøkte å ta ned de svarte lappene (se egen video).

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer