Her er skivene som står våre hjerter nærmest i 2010

Dagblad-anmeldernes personlige favoritter.

Her er skivene som står våre hjerter nærmest i 2010
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sven Ove Bakke sob@dagbladet.no

1. Best Coast«Crazy For You» Så enkelt, så effektivt: Girl group møter fuzz. Sval sjarm, lakonisk snerr, hektende og uimotståelig.

2. The Besnard Lakes«Are The Roaring Night»Kanadierne tråkket opp en ny vakker sti gjennom ihjeltråkket poplandskap. Psykedelisk drømmerock i lyset fra «Pet Sounds».

3. Ariel Pink's Haunted Graffiti«Before Today»Det krever enorm musikalitet for å sy så mange relativt forskjellige og tidsspesifikke sound sammen til et kontrollert kaotisk hele. Og fortsatt kunne kalle det en slags popmusikk.

4. Beach House«Teen Dream»Låten «Norway» fra tampen av fjoråret åpnet mange dører her hjemme for Baltimore-duoen, og de ble en fortjent indiesnakkis også med dette albumet.

5. Neil Young«Le Noise»Lyden av Neil Young har ikke vært så forførende på mange år. Daniel Lanois ga streite Young-låter en kaleidoskopisk utstråling.

6. Kvelertak«Kvelertak»Hardt og tøft, ja visst, men det er ismettene av klassisk rock og sørstatsboogie som gjør dem så eksplosivt gode.

7. Mavis Staples«You Are Not Alone»Jeff Tweedy (Wilco) ga Staples smakfulle Muscle Shoals-aktige omgivelser å briljere i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer