Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er skuespillerne i «Fritt vilt 2»

Fridtjov Såheim er blant skuespillerne som skal gi Ingrid Bolsø Berdal selskap i skrekkfilmen «Fritt vilt 2», som foregår på et forlatt sykehus.

- Man er ikke ordentlig skuespiller før man har spilt i en skrekkfilm, sier skuespiller Fridtjov Såheim.

I neste uke skal skuespilleren, som er kjent fra filmer som «Kunsten å tenke negativt» og tv-serier som «Sørgekåpen», gå i gang med innspillingen av «Fritt vilt 2».

Filmen er oppfølgeren til skrekkfilmen «Fritt vilt» som i 2006 fikk stor suksess.

Skummelt sykehus

Igjen er det Ingrid Bolsø Berdal som spiller hovedrollen.

Hennes rollefigur Jannicke blir like etter de blodige hendelsene på høyfjellshotellet i den første «Fritt vilt»-filmen brakt ned til et sykehus i en nærliggende bygd. Sykehuset er i ferd med å stenges.

Såheim spiller overlegen Herman som forsøker å holde sykehuset i gang, og som etter hvert får diverse lik å hanskes med. Andre som skal se angsten i hvitøyet er Mats Eldøen som politimannen Sverre, Kim Widfladt som den lokale oppsynsmannen Ole, Marthe Sverresdotter Rovik som turnuslegen Camilla som også er Oles kjæreste, og Johanna Mørck som sykepleieren Audhild.

Ingrid Bolsø Berdal, som vant Amanda for beste kvinnelige skuespiller for innsatsen i den forrige «Fritt vilt»-filmen, kan forberede de andre skuespillerne på at rollene krever mye energi.

MER SKREKK I FJELLHEIMEN: Kim Widfladt, Marthe Sverresdotter Rovik, regissør Mats Stenberg, Fridtjov Såheim, Johanna Mørck og Mats Eldøen skal skremme deg i «Fritt vilt 2». Foran står hovedrolleinnehaver Ingrid Bolsø Berdal, som spilte den eneste overlevende fra den første «Fritt vilt»-filmen. Foto: Adrian Øhrn Johansen
MER SKREKK I FJELLHEIMEN: Kim Widfladt, Marthe Sverresdotter Rovik, regissør Mats Stenberg, Fridtjov Såheim, Johanna Mørck og Mats Eldøen skal skremme deg i «Fritt vilt 2». Foran står hovedrolleinnehaver Ingrid Bolsø Berdal, som spilte den eneste overlevende fra den første «Fritt vilt»-filmen. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

- Det blir mer action i denne filmen enn i den forrige, og det kommer rett i fleisen på oss, sier hun.

Intensitet

- Skrekkfilmer krever at skuespillerne holder intensiteten oppe. Det er som en renselsesprosess å spille en slik film. Forrige gang fikk jeg utløp for masse adrenalin.

- Hvorfor er handlingen lagt til et sykehus?

- Det er noe skummelt ved et sykehus som skal nedlegges, og tomme korridorer som egentlig skulle vært fulle av liv, sier filmens regissør, svenske Mats Stenberg.

«Fritt vilt»-filmene er et forsøk på lage en nordisk variant av den etablerte, amerikanske skrekkfilmsjangeren.

- Nordiske skrekkfilmer ligger nærmere virkeligheten, nærmere noe mange kan kjenne seg igjen i. Vi har dagene staket ut for oss og vet stort sett hvordan vi skal tilbringe kvelden. Det tror disse menneskene de vet også. Men ikke alle får oppleve at det blir kveld, sier Stenberg.

«Fritt vilt 2» skal blant annet spilles inn i Jotunheimen.

- Alle nordmenn skjønner at vi er sårbare på høyfjellet, sier Fridtjov Såheim.

Mats Eldøen er enig.

- Det er en dobbelthet i den norske naturen. Det er et panorama å forelske seg i, men det kan også virke truende, sier han.

- Ekstremt psykisk press

- Hva kjennetegner en god skrekkfilm?

- Det er viktig at publikum kan identifisere seg med ofrene, sier Fridtjov Såheim.

- Dårlige skrekkfilmer er bare ren nedslakting. En av de viktigste oppgavene som skuespiller er å bygge sympati for hovedpersonene. Det handler om mennesker under et ekstremt psykisk press, noe som kan sette i gang fabuleringer hos publikum, og tanker om hvordan de selv ville reagert.

Men vennene til Kim Widfladt gleder seg til å se ham i ekstreme situasjoner.

- Kompisene mine synes det er kult at jeg skal spille en film av typen vi elsket da vi var yngre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media