TV-SOMMER: Flere gamle serier har sesongpremierer, men streamingtjenestene har også noe nytt å by på. Foto: Netflix.
TV-SOMMER: Flere gamle serier har sesongpremierer, men streamingtjenestene har også noe nytt å by på. Foto: Netflix.Vis mer

Her er sommerens streamingpremierer

Én serie trekkes fram som den klare vinneren.

(Dagbladet): Det fine sommerværet er uteblitt, og med en kald ferie i vente, kan det være deilig å benke seg foran tv-en. 

Sommeren byr på flere nye serier og nye sesonger av velkjente programmer fra norske streamingtjenester. 

- God puppekomedie Flere serieeksperter trekker frem «Wet Hot American Summer: First Day of Camp» som sommerens streamingvinner. 

- Denne kommer nok til å pushe grenser og være helt kompromissløs, sier redaktør for Filmmagasinet, Einar Aarvig.

Serien er Netflixs storsatsning denne sommeren, og er en oppfølger til filmen «Wet Hot American Summer» fra 2001 med Elizabeth Banks fra «Hunger Games» og Bradley Cooper fra «The Hangover» og «Silver Linings». Komiserien handler om lederne og barna på en sommerleir, og har rimelig eksplisitt humor.

- Filmen var jo en kultfilm, og det er morsomt å få et gjensyn med den gode, gamle puppekomedien, sier Aarvig. 

Mens filmen tar utgangspunkt i en dag på sommerleiren, er serien laget som en forløper til filmen. Det medfører at skuespillerne som spilte i filmen fra 2001, spiller enda yngre karakterer 14 år senere.

- Gleder meg Også redaktør i filmmagasinet Filter, Snorre Bryne, har høye forventninger til denne serien. 

- Filmen floppa skikkelig, men mange komikere har et sterkt forhold til den likevel. Jeg tror det blir artig, sier han. 

Serien har premiere på Netflix 31. juli. 

I tillegg kan Netflix by på sesong to av «BoJack Horseman» om den avdanka 90-tallsstjerna som prøver å stable livet på beina som har premiere 17. juli.

- Jeg synes ikke serien traff helt klokkerent da jeg så første episode, men jeg ga den en ny sjanse og fikk langt mer sansen da, sier Bryne. 

SPENNENDE FORSKERPAR: Tredje sesong av «Masters of Sex» har premiere 13. juli. Foto: HBO Nordic
SPENNENDE FORSKERPAR: Tredje sesong av «Masters of Sex» har premiere 13. juli. Foto: HBO Nordic Vis mer

Han mener «BoJack Horseman» er en fin blanding mellom dumt og smart. 

Blass politisk thriller På TV 2 Sumo inntar Sven Nordin rollen som den svenske justisministeren i en politisk thriller. «Blå ögon» er en dagsaktuell serie som er basert på Sverigedemokraternas rolle i svensk politikk.

- Den har jeg ikke noen tro på. Det har vært altfor mange skandinaviske thrillere med usannsynelige handlingsforløp, mener Aarvig.

Han understreker at han blir full av fordommer hver gang han hører om en ny skandinavisk krim eller thriller, og tillater at det kan ha seg annerledes når det er en politisk serie, og ikke en klassisk krim.

- Kanskje den kan virke terapautisk for svenskene som er rystet over Sveriedemokraterna, sier han.

Bryne, som har sett et par episoder av den svenske serien, er enig i at den likner på andre skandinaviske krimserier, men understreker at det er godt håndtverk. 

- Det er en helt streit serie, sier han.

«Blå ögon har premiere på TV2 Sumo» 19. juli. 

- Se heller «Masters of sex»  «Ray Donovan» med Emmy- og Golden Globe-vinner Liev Schreiber i hovedrollen starter opp med tredje sesong på HBO Nordic 13. juli. Donovan er en «fikser» som ordner opp for Hollywoods elite når ting går galt. 

- Den er litt kjedelig, da bør folk heller få med seg «Masters of Sex», mener Bryne. 

«Masters of sex» er en HBO-serie med premiere på tredje sesong 13. juli. Serien handler om livene til to forskere som er eksperter på menneskelig seksualitet.

Brynes kollega i Filter, Joakim Thorkildsen, er helt enig.

- «Masters of Sex» er en god, intim dramaserie som hadde fortjent flere seere. Men den er ikke så sexy som tittelen skulle tilsi, sier han.

Gjensyn med en klassiker På Viaplay blir alle episodene av «South Park» tilgjengelig, og det blir Norgespremiere på sesong 18, som har vært ute i USA litt under ett år. 

- South Park er strålende, men programmet bør være ferskvare. Å se det ett år etter det har hatt premiere er litt som å se på «John Stewart» et halvt år etter valgkampen, sier Aarvig.

- Må bli bra Et hett tips i sommer er Netflix-serien «Narcos» som har premiere 28. august, i følge Bryne.

- Regissøren José Padilha er veldig flink, og hovedrollen som Pablo Escobar spilles av Wagner Moura. Det er et godt tegn, sier han.

Serien handler om narkobaronen Pablo Escobars kokainkartell, og om hvordan kokain har blitt et stort problem i vesten.