Her er spillene du kan glede deg til i 2008

«Afrika» 

For: PlayStation 3

Kommer: Hvem vet?

Det er ikke mye vi vet om «Afrika» ennå, men det er temmelig sannsynlig at vi får vite mer om det - kanskje til og med spille det? - i 2008. Det eneste vi har fått se fra spillet, om det faktisk er et spill, er en rekke dyr på savannen i Afrika, samt noen fotograferende folk i en bil. Avslappende safari-simulator eller ei - det blir spennende å se hva dette er for noe.

«Age of Conan»

For: Pc (etterhvert også Xbox 360)

Kommer: 25. mars

I år er det helt sikkert: Funcoms mye omtalte online-rollespill «Age of Conan» blir lansert, etter en kraftig utsettelse. Endelig kan vi selv finne ut om det mye omtalte spillet lever opp til de høye forventningene, og hvordan det klarer seg mot konkurrentene «World of Warcraft» og «Warhammer Online».

«Alan Wake»

For: Pc, Xbox 360

Kommer: I løpet av 2008

Det finske spillselskapet Remedy imponerte oss med «Max Payne»-spillene, og det vi har fått se av den psykologiske thrilleren «Alan Wake» er mer enn nok til å glede seg. Som hentet rett ut av en Stephen King-roman må Alan fomle seg gjennom et mysterie der lys og mørke spiller viktige roller - og marerittene beveger seg ut av drømmenes rammer.

«Army of Two»

For: Xbox 360, PS3

Kommer: I løpet av våren

Dette actionspillet, som egentlig skulle vært ute i 2007, fokuserer i stor grad på det livsnødvendige samarbeidet mellom de to hovedfigurene. Alene mot røkla i Irak-lignende omgivelser, er det lov å håpe at spillet blir bedre enn det noen forhåndsomtaler tilkjennegir - det siste et lovende samarbeidsspill trenger er dårlige kontrollere og intetsigende, stereotypiske hovedpersoner.

«Alone in the Dark»

For: Pc, Xbox 360, Wii, PS3, PS2, PSP, DS

Kommer: I løpet av våren

Hovedpersonen fra de første «Alone in the Dark»-spillene, Edward Carnby, dukker her igjen opp i det som forhåpentlig blir en nervepirrende opplevelse sentert rundt New York prominente Central Park. Det vi har fått se av spillet vitner om en gjennomregissert og grøssende skrekkopplevelse, der overlevelsesinstinktet blir satt grundig på prøve.

«Banjo-Kazooie 3» 

For: Xbox 360

Kommer: I løpet av 2008

Microsoft har kanskje ikke fått fullt utbytte for oppkjøpet av Rare - men kanskje kan vinden snu med gjenopplivingen av bjørnen Banjo og fjærkreet Kazooie? Det første spillet i action/adventure-serien var en stor suksess på Nintendo 64 for ti år siden, og muligens kan dette bli plattformspillet som virkelig gjør Xbox 360 til en barnevennlig konsoll.

«Brütal Legend» 

For: Xbox 360, PS3

Kommer: Forhåpentlig i år

Tim Schafer, mannen bak blant annet «Psychonauts», «Grim Fandango» og «Day of the Tentacle», har her gått sammen med folk som Jack Black, Mötorhead-frontfigur Lemmy Kilmister, Rob Halford fra Judas Priest og Ronnie James Dio for å lage det som kan bli årets tøffeste spill - et actiontungt heavyrock-opus vi tidligere ikke har sett makan til.

«Burnout Paradise» 

For: Xbox 360, PS3

Kommer: 24. januar

Det nyeste «Burnout»-spillet skiller seg ikke fra forgjengerne når det kommer til fart, intensitet og ekstrem råkjøring - men har i form og innhold eller tatt et steg videre. Om det er i riktig retning gjenstår å se, her har du i hvert fall en hel by (og omegn) du kan boltre deg i, der du selv må kjøre rundt og oppsøke de forskjellige løpene - uten verken menyer eller lastetider.

«Civilization Revolution» 

For: Xbox 360, PS3, DS, Wii

Kommer: Våren (Wii i høst)

Strategikongen Sid Meiers sivilisasjonsspill har i lang tid regjert på pcene - folk blir tydeligvis ikke lei av å sanke ressurser, bygge samfunn, drive diplomati og selvfølgelig krige. Nå får også konsolleiere anledning til å fordype seg i spillseriens hypnotiserende verden - enten det er i sofaen eller hvorsomhelst ellers med DS-versjonen. Det vi har sett lover absolutt godt.

«Devil May Cry 4» 

For: Xbox 360, PS3, pc

Kommer: 8. februar (uvisst til pc)

Gjør deg klar for mer hack\'n\'slash - i «Devil May Cry 4» er det nok en gang horder av fiender som bokstavlig talt må ryddes av veien med sverd og skytevåpen. Det er ikke lenger Dante som har hovedrollen, den nye helten går ved navnet Nero. Han har en demonisk arm, som hele tiden krever mer «kraft» - til gjengjeld oppgraderes den stadig med nye egenskaper.