Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Stargates norske stjerneelever

Stargate gjorde Rihanna til popdronning. Nå skal de lære norske artister som Omer Bhatti og Hanne Sørvaag å bli stjerner i USA.

STARGATE-ELEV: Omer Bhatti har nettopp signert en avtale som gjør at han får gitt ut musikken sin i 67 land. Likevel jublet han høylydt da han fikk beskjed om at han var kommet inn på Stargate-skolen. Foto: Scanpix
STARGATE-ELEV: Omer Bhatti har nettopp signert en avtale som gjør at han får gitt ut musikken sin i 67 land. Likevel jublet han høylydt da han fikk beskjed om at han var kommet inn på Stargate-skolen. Foto: Scanpix Vis mer

Etter å ha vunnet vunnet både Grammy- og Spellemann-pris den siste måneden, følger den suksessfulle norske produsent- og låtskriverduoen Stargate opp med å invitere et knippe unge norske musikere, produsenter og låtskrivere til studioet sitt i New York.

360 håpefulle har søkt om å få bli innrullert hos Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen, hvor de kan få førstehåndsinformasjon om hvordan man skal slå gjennom på det beintøffe amerikanske musikkmarkedet.

GJØR SOM MCCARTNEY: 11. og 12. mai gjør det norske superprodusentteamet Stargate som Beatles-legenden Paul McCartney, og starter sin egen stjerneskole. Men der Paul McCartney-skolen er godt institusjonalisert, er Stargate-skolen mer midlertid og skal gå over to dager. Foto: Reuters/Scanpix
GJØR SOM MCCARTNEY: 11. og 12. mai gjør det norske superprodusentteamet Stargate som Beatles-legenden Paul McCartney, og starter sin egen stjerneskole. Men der Paul McCartney-skolen er godt institusjonalisert, er Stargate-skolen mer midlertid og skal gå over to dager. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Dagbladet kan i dag fortelle at Michael Jackson-venn og soloartist Omer Bhatti, låtskriver og artist Hanne Sørvaag, Alexandra Joner, Anine Stang, Samsaya og LidoLido er blant de heldige søkerne som får sette seg på Stargate-skolebenken i mai.

- En drøm Selv om Omer Bhatti nettopp har signert en platekontrakt som sikrer ham utgivelse i 67 land verden over, jublet han høylydt da han fikk beskjed om at han var en av Stargates utvalgte.

- Jeg ser veldig opp til Stargate-gutta og har selvfølgelig en drøm om å kanskje få jobbe med dem i framtida. Men først og fremst gleder jeg meg nå over å få lov til å komme på disse foredragene. Den musikalske retningen deres er midt i blinken for meg, og jeg håper dette kan gi meg inspirasjon som jeg kan ta med meg videre som artist og låtskriver, sier Omer Bhatti til Dagbladet.

PROTOTYPEN PÅ STARGATE-SUKSESS: Rihanna og Stargate har hatt et fruktbart samarbeid. Foto: Scanpix
PROTOTYPEN PÅ STARGATE-SUKSESS: Rihanna og Stargate har hatt et fruktbart samarbeid. Foto: Scanpix Vis mer

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen har de siste årene slått seg opp som en av de mest ettertraktede popprodusentene i verden, manifestert i hele åtte singler som har gått til topps på Billboard-lista i USA.

- De beste Hanne Sørvaag forteller at hun danset en gledesdans da hun ble tildelt statusen som Stargate-elev.

- Jeg tok helt av, altså. Jeg synes jeg er ganske flink til det jeg driver med, men når man skal lære mer, så må det jo være fra de beste. Og er det noe Stargate er, så er det de beste. Jeg håper å lære meg hvordan jeg kan få en hit oftere enn jeg gjør nå. Nå skriver jeg kanskje 100 låter i året, mens 10 av dem blir noe som kan kalles en hit, sier Sørvaag, som i 2006 havnet på andreplass på Billboard-lista med en låt skrevet for Katharine McPhee.

TOK HELT AV: Hanne Sørvaag danset gledesdans for Stargate. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
TOK HELT AV: Hanne Sørvaag danset gledesdans for Stargate. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Skolen skal gå over to dager og er et samarbeidsprosjekt mellom Stargate og Music Export Norway.

Forelesningene kommer i stor grad til å bygge på Stargates egne erfaringer om hvordan man skal lykkes i det tøffe, kommersielle amerikanske musikkmarkedet.

STARGATE-MATERIALE: Alexandra Joner. Foto: Sigurd Fandango
STARGATE-MATERIALE: Alexandra Joner. Foto: Sigurd Fandango Vis mer

- Hvis vi kan slå igjennom i USA, så kan hvem som helst gjøre det. Det som betyr noe er hvor gode idéer man har og hvordan man forvalter disse idéene, sa Tor Erik Hermansen da prosjektet ble kjent.

Henter inn hjelp Stargate vil også hente inn noen av sine nærmeste samarbeidspartnere til popforelesningene.

- Følgende navn kan offentliggjøres, med forbehold om endringer: Rihannas manager Jay Brown, Guy Moot, president i EMI Music Publishing Europa, Tim Blacksmith & Danny D i Stargates management og Antonio «LA» Reid, president i plateselskapet Def Jam, skriver Tor Erik Hermansen i en e-post.

INVITERT: Anine Stang. Foto: Bjørn Opsahl
INVITERT: Anine Stang. Foto: Bjørn Opsahl Vis mer

I tillegg til Rihanna, har Hermansen og Eriksen også samarbeidet med artister som Beyoncé, Britney Spears, Katy Perry, Ne-Yo og Lionel Richie.

Også noen av Musikk-Norges mest rutinerte ringrever er også invitert over, som for eksempel Universal-sjef Petter Singsaas.

- Vi er overveldet over responsen, og at det har vært en vanskelig prosess å velge blant mer enn 360 søkere. Vi har i samarbeid forsøkt å lage en balansert deltakerliste, med både erfarne folk fra musikkbransjen og folk som er i startfasen av sin karriere, sier Stargate til Dagbladet via kommunikasjonssjef Pål Dimmen i Music Export Norway.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling