Her er Stargates nye stjerneskudd

Alexis Jordan (18) trodde det var en spøk da de norske superprodusentene i Stargate tok kontakt etter å ha oppdaget henne på Youtube.

STARGATE-PRODUKT: Alexis Jordan var den første signeringa på Stargate og Jay-Zs plateselskap StarRoc. Denne uka har hun vært i Norge.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STARGATE-PRODUKT: Alexis Jordan var den første signeringa på Stargate og Jay-Zs plateselskap StarRoc. Denne uka har hun vært i Norge. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

For to år siden stiftet den norske produsentduoen Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate plateselskapet StarRoc sammen med stjernerapperen Jay-Z. Den første artisten de så signerte, var 18 år gamle Alexis Jordan fra USA.

Og som unge artister flest for tida, ble hun oppdaget på Youtube.

- De var helt utrolig flaks. Jeg hadde spilt inn en coverlåt av Rihannas «Take a Bow», som Stargate har produsert. Så oppdaga Mikkel og Tor Erik den da de surfa rundt på Youtube for å finne morsomme versjoner av låter de har vært med på å lage. Jeg trodde først det var en spøk da jeg fant en epost fra dem i postkassa mi der det sto at de ville møte meg, sier Alexis Jordan til Dagbladet.

Stargate-hyllest Det nye stjerneskuddet, som Stargate mener minner om en ung Beyoncé, hyller sine norske samarbeidspartnere.

- De har lært meg at ingen får varig suksess over natta, for man må jobbe hardt for alt man har lyst å oppnå. Vi har det utrolig morsomt sammen i studio og kjemien oss i mellom er fantastisk.

Denne uka har hun vært i Norge for å promotere debutalbumet sitt, og var en av gjestene på «Senkveld» på TV 2 i går kveld.

Men det er ikke bare de dobbelt Grammy-vinnende nordmennene i Stargate som har sett potensialet i den amerikanske 18-åringen: Superstjerna Jay-Z ville også være med på moroa.

- Jay er kjempeflink på det han gjør, men gir meg likevel fullstendig kreativ kontroll over musikken min. Det er for ingen som prøver å få meg til å gjøre ting jeg ikke har lyst til.

Flørting 18-åringen forteller at hun har merket stor pågang fra gutta etter at hun først ble kjent gjennom talentserien «America's Got Talent» og så plukket opp av Stargate via Youtube.

- Jeg liker å flørte, men har ingen «special someone» i livet mitt akkurat nå. Jeg har ikke tid til det, for jeg har ikke mye sosialt liv for tiden, forteller Jordan.

- Hvem er den mest kjente du har flørta med, da?

- Haha, det kan jeg jo ikke si. Da er hele vitsen med å flørte borte, om man skal snakke om det etterpå. Men jeg kan røpe såpass at han er superkjent og flørtet tilbake.