Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Stargates stjerneelever i Jay-Zs studio

Peder «LidoLido» Losnegård (18) stjal showet foran Grammy-vinnerne.

I ILDEN: Peder «LidoLido» Losnegård spiller singelen «Different» i studioet Stargate har sammen med Jay-Z mens Tor Erik Hermansen sitter i stolen og lytter intenst. Foto: Privat
I ILDEN: Peder «LidoLido» Losnegård spiller singelen «Different» i studioet Stargate har sammen med Jay-Z mens Tor Erik Hermansen sitter i stolen og lytter intenst. Foto: Privat Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Den norske produsent- og låtskriverduoen Stargate har denne uka skolert norsk platebransje i New York.

Målet er å lære dem hvordan de best mulig kan komme seg opp og frem i et internasjonalt musikkmarked.

I tillegg til seminarer med storheter som platemogulen og X Factor-dommeren Antonio «LA» Reid og Stargate-sjefene sjøl, ble de også innvilga eksklusiv studiotid i Jay-Zs studio Roc the Mic.

Her var det den 18 år gamle rapperen Peder «LidoLido» Losnegård som stjal showet.

Internasjonal appell Omringet av Kanye Wests og Jay-Zs platinaalbum fikk han ekstrem positiv tilbakemelding av Stargates Tor Erik Hermansen og Stargate-manager Tim Blacksmith da han viste fram singelen «Different».
 
- Jeg skjønner ikke hvorfor ikke denne låta blir spilt regelmessig på britisk radio, sier Blacksmith om singelen som er A-listet på P3 og ble belønnet med en femmer i Dagbladet.

LidoLido setter veldig stor pris på tilbakemeldingene fra den Grammy-vinnende duoen.

- Hvis det er noen i verden så har peiling på denne typen musikk, så er det jo dem. Jeg synes det er veldig kult at de likte låta, sier han.

Om Stargate-skryten munner ut i et samarbeid vil han ikke spekulere i, men er ikke i tvil hva han vil svare om muligheten byr seg.

- Det er ingen tvil. Selvfølgelig vil jeg jobbe med dem. De er et inspirerende fenomen og et bevis på at det går an å lykkes. Vi tenker begge veldig melodisk, og er klar på at det er melodien som er viktigst, sier 18-åringen.

Erfaringer som valuta Nå jobber han mot utgivelsen av debutalbumet sitt som kommer ut til høsten. Det blir gitt ut på Universal Music, verdens største plateselskap.

I tillegg til LidoLido, har også artister som Omer Bhatti, Hanne Sørvaag, Alexandra Joner og Kate Havnevik sittet på Stargates skolebenk de siste dagene.

- Det mest verdifulle man kan gi bort er erfaringer, så er det opp til artistene å bruke det til noe positivt. Det blir som i hvilken som helst annen utdannelse. Penger finnes det nok av i denne bransjen om man har den riktige låta, men viljen til å dele erfaringene sine er ikke så utbredt, sier Tor Erik Hermansen i Stargate.

STJERNESTUDIO: Stargates stjerneskole fikk vise seg fram for lærerne i Jay-Zs studio. Her er Peder «LidoLido» Losnegård sammen med Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate. Foto: Privat
STJERNESTUDIO: Stargates stjerneskole fikk vise seg fram for lærerne i Jay-Zs studio. Her er Peder «LidoLido» Losnegård sammen med Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media