Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Stellas hemmelige våpen

Svenskene frykter Stellas Eurovision-våpen. Med til Düsseldorf er hele Europas sjarmtroll Alexander Rybak.

HEMMELIG VÅPEN: Stella Mwangi er snart på vei til Eurovision-sirkuset i Düsseldorf. Med i den norske delegasjonen er tidenes poengsanker Alexander Rybak. - Jeg så med en gang at hun er noe mer enn et glansbilde. Hun er veldig proff. Nå skal vi finne ut hvordan hun kan skille seg enda mer fra de andre, sier Rybak før avreise. Foto: Hege Bakken Riise/ NRK.
HEMMELIG VÅPEN: Stella Mwangi er snart på vei til Eurovision-sirkuset i Düsseldorf. Med i den norske delegasjonen er tidenes poengsanker Alexander Rybak. - Jeg så med en gang at hun er noe mer enn et glansbilde. Hun er veldig proff. Nå skal vi finne ut hvordan hun kan skille seg enda mer fra de andre, sier Rybak før avreise. Foto: Hege Bakken Riise/ NRK. Vis mer

Etter at «Fairytale» gikk som en farsott over kontinentet etter seieren var et faktum i Moskva for to år siden, har Europa elsket Alexander Rybak. Nå skal han være med til Düsseldorf og jobbe i kulissene for å gjøre Stella Mwangi til dronningen av Eurovision 2011.

- Å ta med ham er et sjakktrekk av den norske delegasjonen. Hun kommer til å få så mye oppmerksomhet på grunn av ham at det vil gi Norge ekstrapoeng, sier Expressens Eurovision-ekspert Anders Nunstedt.

Han mener Rybaks tilstedeværelse gjør Norge til en meget tøff utfordrer.

- Alexander er av de mest synlige og fargerike vinnerne vi har hatt de siste årene. Stella har fått et forsprang allerede. Med Rybak ved sin side blir Stella farlig. Jeg regner med at de vil gjøre en del sprell sammen mens de er i Düsseldorf også - han elsker jo å bli sett, så dette kan bare bli bra, sier Nunstedt til Dagbladet.

Skal jobbe for NRK Stella Mwangi setter snart kursen mot Tyskland. Allerede førstkommende søndag har hun sin første sceneprøve. Alexander Rybak ankommer Eurovision-byen uka etter.

- Historien viser at det alltid er et bra pr-stunt å få med seg en tidligere vinnere. Når de stiller opp blir det lagt merke til, og Alexander Rybak huskes av de fleste. Stella og han sammen utgjør en slående kombinasjon. Nå er jeg temmelig sikker på at vi går til finalen, sier presidenten for den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen.

TROLLBANDT SPEKTRUM: Stella Mwangi vant en overlegen MGP-seier i Oslo Spektrum. Nå står snart den internasjonale Eurovision-semifinalen i Düsseldorf for tur. Foto: Håkon Eikesdal
TROLLBANDT SPEKTRUM: Stella Mwangi vant en overlegen MGP-seier i Oslo Spektrum. Nå står snart den internasjonale Eurovision-semifinalen i Düsseldorf for tur. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Alexander Rybak, som sanket inn historisk mange poeng under finalen for to år siden, spurte selv NRK om å få være med.

- Det er ikke det at jeg har savnet Eurovision-sirkuset, men i år hadde jeg litt bedre tid, og da hadde jeg lyst til å bidra. Når vi har med en så kul låt, er det gøy og være med å heie henne fram. Jeg skal lære henne å ufarliggjøre det hele, sier Alexander Rybak til Dagbladet.

Lærer bort Primært skal den tidligere vinneren jobbe som reporter for nrk.no. Han skal lage reportasjer til nett-tv, i tillegg til at han skal livechatte med seerne under delfinalene og finalen på nrk.no. Men jobben innebærer mer enn det.

- I tillegg har han, på lik linje med alle i den norske delegasjonen, én hovedoppgave og det er å gjøre Stella så god som overhode mulig. Han skal være med å få Stella til å skinne, og det er klart at han har erfaringer som kan være nyttige for Stella, sier NRKs prosjektleder for MGP Skjalg Solstad og legger til:

- Han skal jobbe med få hele Europa til å synge «Haba Haba».

De to Eurovision-stjernene har allerede møtt hverandre og lagt en liten slagplan.

TROLLBANT EUROPA: Alexander Rybak vant en knusende seier i Eurovision i 2009. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
TROLLBANT EUROPA: Alexander Rybak vant en knusende seier i Eurovision i 2009. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer

- Jeg har allerede gitt henne noen medieråd og sagt at hun ikke må være redd for å vise hvordan og hvem hun er. Jeg så med en gang at hun er noe mer enn et glansbilde. Hun er veldig proff. Nå skal vi finne ut hvordan hun kan skille seg enda mer fra de andre, sier Rybak.

Håper på Hviterussiske stemmer Norges nye Eurovision-håp er glad for støtten og det nye delegasjonsmedlemmet.

- Det er luksus å ha med seg en som har vært med før. I tillegg til de andre tipsene han gir ber han meg nyte hvert sekund. Så nå skal jeg begynne å skrive dagbok, sier Stella Mwangi.

- Den svenske eksperten Anders Nunstedt mener du har fått et forprang allerede. Hva tenker du om det?

- Jeg får håpe at det stemmer da, sier Stella Mwangi og ler. Jeg er glad jeg har med meg en som kjenner Eurovision-publikummet. Kanskje får jeg noen ekstra poeng fra Hviterussland, sier hun og ler igjen.

Selv om den to år gamle Eurovision-vinneren kommer til synes, er ikke NRK redd for at han vil stjele oppmerksomheten fra Norges nye håp.

- Han vil ikke være synlig i sendingene og kommer ikke til å stå ved siden av henne når hun svarer på spørsmål fra pressen. Han skal være med på moroa og jobbe hardt for «team Stella», rollen vi alle har i tillegg til våre spesifikke oppgaver, sier Solstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media