Her er svenskene som tar rotta på iTunes

2009 blir Spotify-året.

HVA ER DET MED DISSE SVENSKENE?: Det sto svensker bak Kazaa, Skype og The Pirate Bay. Nå kommer Daniel Ek og Martin Lorentzon med Spotify, en tjeneste som vil revolusjonere måten du konsumerer musikk på. Foto: SPOTIFY
HVA ER DET MED DISSE SVENSKENE?: Det sto svensker bak Kazaa, Skype og The Pirate Bay. Nå kommer Daniel Ek og Martin Lorentzon med Spotify, en tjeneste som vil revolusjonere måten du konsumerer musikk på. Foto: SPOTIFY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Av og til dukker det opp programmer og nettjenester man instinktivt bare vet vil bli store, fordi ideen er så åpenbart god at «buzzen» blant folk og vekstkurven i markedet bare peker rett opp.Facebook var en slik, Twitter en annen, om enn i litt mindre skala. Og nå er det Spotify.

Dette svenskutviklede musikkprogrammet gir deg tilgang til en hel verden av musikk, med enormt utvalg ned til det ganske så sære og smale, streamet over nettet.

OG BEST AV ALT: Det er gratis. Tenk deg et iTunes der all musikken er diskret reklamefinansiert, så skjønner du omtrent hva vi snakker om.

Da jeg skulle oppsummere nettåret 2008, kåret jeg Spotify til årets program. Men mye tyder på at det er 2009 som blir det virkelige Spotify-året.

Om du ikke aner hva jeg snakker om, er det ikke noe å skamme seg over. Gratisutgaven er foreløpig bare tilgjengelig for inviterte, noe som gjør at dette fortsatt er et program for de invidde. Spotify kan også brukes som abonnementsjeneste, for en ganske rimelig penge. Men i min twitterfeed, som er full av Spotify-snakk om dagen, er det gratisutgaven alle snakker om. Den dagen den åpnes for alle, kommer det til å ta av som bare det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer