Her er tegneserien som tok alle på senga

I den norske albumserien «Krüger og Krogh» gjenskapes 60-tallets Oslo ned til minste detalj.

KARL JOHAN, 1964: Etter flere år med research og konseptutvikling har skaperne av «Krüger & Krogh» dannet seg et komplett bilde av hvordan Oslo så ut på midten av 60-tallet. Albumet er planlagt utgitt i farger, her er en skisse.    © Ronald Kabicek, Bjarte Agdestein, Endre Skandfer
KARL JOHAN, 1964: Etter flere år med research og konseptutvikling har skaperne av «Krüger & Krogh» dannet seg et komplett bilde av hvordan Oslo så ut på midten av 60-tallet. Albumet er planlagt utgitt i farger, her er en skisse. © Ronald Kabicek, Bjarte Agdestein, Endre Skandfer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I helgen var det tegneseriefestival i Oslo. En av de første postene på lørdagsprogrammet var en presentasjon av en ny, norsk tegneserie som knapt noen hadde hørt om før. De som fant veien til teltet på Oslo Comics Expo på Schous plass er folk som er vant til å se - og jobbe med - det som måtte være av små og store serieskapere i Norge, en bransje som ikke kan sies å være så altfor stor.

Da de to hittil ukjente serieskaperne Ronald Kabicek og Endre Skandfer den neste timen viste utdrag fra sin kommende serie «Krüger og Krogh», ble det etter hvert mye hoderisting i salen. Ikke av det oppgitte slaget, tvert imot sa de imponerte blikkene folk sendte hverandre i salen noe sånt som «hvordan kan dette ha skjedd uten at noen visste om det»?

Sannheten er at trioen Kabicek, Skandfer og Agdestein har holdt kortene tett til kroppen gjennom en lang utviklingsperiode. Bjarte Agdestein, som ikke kunne være med på seansen, er den eneste av de tre som har en tegneseriebakgrunn med en stripe i lokalavisa og noen bidrag til Spesial-Pyton «for lenge siden». Men de har tilsammen over 30 års fartstid fra norsk film-, animasjons- og reklamebransje - samt et ønske om å skape noe som hittil ikke er blitt gjort i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer