Her er terror-minnesdansen USA ikke fikk se

Sensurerte bort OL-hyllest.

IKKE AMERIKANSK NOK: Koreografen Akram Khan og en liten gutt møter dansetroppen i høydepunktet for Khans hyllest til terrorofrene fra London i 2005. Dansenummeret var «ikke skreddersydd for et amerikansk publikum», dermed valgte amerikanske NBC å kutte det vekk. Foto: SAEED KHAN/ AFP PHOTO / NTB SCANPIX
IKKE AMERIKANSK NOK: Koreografen Akram Khan og en liten gutt møter dansetroppen i høydepunktet for Khans hyllest til terrorofrene fra London i 2005. Dansenummeret var «ikke skreddersydd for et amerikansk publikum», dermed valgte amerikanske NBC å kutte det vekk. Foto: SAEED KHAN/ AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Reaksjonene etter OL-åpningsseremonien, hvor både Beckham, dronningen og Bond deltok, har stort sett vært positive. Kanskje med unntak av underhuspolitikeren som kalte den multikulturelle seremonien «det mest venstrevridde jeg har sett».

Derimot har en storm av kritikk rast mot den amerikanske tv-kanalen NBC etter at de valgte å klippe bort Akram Khans dansesekvens til den britiske salmen «Abide With Me» («O bli hos meg!» på norsk).

Hyllest til terrorofre Sekvensen var ment som en hyllest til ofrene for t-banebombene som traff London den 7. juli 2005 - dagen etter folkefesten da London ble tildelt årets leker.

Først ble bilder av mennesker som har gått tapt - inkludert de 52 terrorofrene og folk som stod tilskuerne og produsentene nær (blant annet seremoniregissør Danny Boyles egen far) - vist på storskjermen. Deretter fulgte et rørende dansenummer med nettopp 52 dansere, akkompagnert av Emily Sandés tolkning av «Abide With Me».

- Ikke skreddersydd NBC sensurerte imidlertid hele nummeret bort fra OL-sendingen sin, på grunnlag av at dansenummeret «ikke var skreddersydd for et amerikansk publikum».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer