Her er «The Wire»-skaperens nye serie

Se første glimt fra «Treme».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I april er det klart for «Treme», den nye serien til David Simon («Homicide: Life on the Street», «The Wire», «Generation Kill») på HBO.

Til tross for at serien er mindre omfattende enn «The Wire» er forventningene naturlig nok høye, og i natt norsk tid kom den første teaseren - som, til tross for at den viser minimalt med handling - angir stemningen i serien.

Treme er et område i New Orleans der mange av byens musikere bor, og serien har som mål å gi en beskrivelse av byens arbeiderklasse i etterkant av Katrina.

Som i «The Wire» har Simon og hans medforfatter Eric Overmyer (som lenge har bodd i New Orleans) en journalistisk agenda: De ønsker å vise politisk korrupsjon, problemer med rettsvesenet og utfordringene turistindustrien har hatt i etterkant av orkanen.

At Simon velger å fokusere på musikere, er kanskje naturlig. Han er kjent for å være svært opptatt av særlig svart musikk, og har uttalt at denne konserten med James Brown er den største gaven amerikansk kultur har gitt verden.

Som tilfellet var i «The Wire» brukes det også denne gangen mest lokale skuespillere. I tillegg er det hentet inn folk som Wendell Pierce (Bunk Moreland i «The Wire»), kultskuespiller Steve Zahn («Reality Bites», «Out of Sight»), John Goodman og Kim Dickens («Deadwood»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer