Her er Tintin i «levende live»!

Slik Steven Spielberg og Peter Jackson forestiller seg ham.

||| Over helgen har filmselskapet Paramount stykkevis og delt avslørt hvordan Tintin vil bli seende ut i den kommende storfilmen «The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn».

Etter at stadig flere puslespillbiter hadde dukket opp på nettsiden til filmbladet Empire, kunne de i dag samle alt og vise fram Tintin og hunden Terry - de to får også pryde coveret av Empires neste utgave.

Den kommende Tintin-filmen er animert, men basert på «ekte» film som Steven Spielberg overså innspillingen av i fjor. Disse opptakene ble så overlevert til Peter Jackson og hans WETA-studio, der animasjonsjobben foregår.

I filmen får vi oppleve Tintins (spilt av Jamie Bell) første møte med kaptein Haddock (Andy Serkis, kjent som «Gollum»).

De to oppdager en ledetråd til en skatt, først oppdaget av Haddocks forfar Sir Francis Haddock, og jakten på denne involverer også et møte med de klumsete detektivene Dupond (Nick Frost) og Dupont (Simon Pegg).

Også Daniel Craig er å finne på rollelisten, som skurken Red Rackham. Filmen har fått en amerikansk premieredato på lille julaften neste år.

Tintin, skapt av den belgiske serieskaperen Georges Remi under pseudonumet Hergé, er en av verdens største tegneseriesuksesser. Serien består av 23 hefter, med et nesten ferdig 24. utgitt etter Hergés død i 1983.

Over 200 millioner album er solgt, og serien er utgitt i over 50 land. Noen av Hergés tidligste album, blant annet «Tintin i Kongo», er senere blitt kritisert for sine rasistiske elementer.

Her er Tintin i «levende live»!