Her er to av filmene vi venter mest på i år

Nye trailere til Harry Potter og Inglorious Basterds.

(Dagbladet.no): Hollywood-studioene hadde åpenbart sett seg ut 15. april som en god dag å promotere film. I går ble det sluppet nye trailere til to av filmene det knyttes aller størst forventninger til i år: Quentin Tarantinos stjernespekkede nye film «Inglorious Basterds».

Og ikke minst den tredje siste filmen om verdens mest kjente trollmann, «Harry Potter og Halvblodsprinsen».

- Elsker å lage film
Quentin Tarantino viste sin nye trailer for millioner av amerikanere i går, da han var gjest i American Idol. Det vil si, det er ikke en like tradisjonell trailer som den første Tarantino slapp i februar i år.

Det 42 sekunder lange klippet viser Tarantino selv i gang med å dirigere skuespillerne på settet, og be dem ta en scene om igjen.

- Hvorfor? Fordi. Vi. Elsker. Å. Lage. Film, roper han.

Deretter får vi se nye klipp fra filmen, som foruten Brad Pitt har Eli Roth (regissør, kjent for «Hostel»-filmene), komiker B.J. Novak, Samm Levine (kjent fra «Freaks and Geeks»), Mike Myers og Michael Fassbender på rollelista.

Filmen er en en er en nyinnspilling av en klassisk italiensk krigsfilm fra 1978, som Tarantino opprinnelig planla å lansere for fire år siden. Filmen er lagt til Frankrike under 2. verdenskrig, og skal ifølge Tarantino bli en blanding av krig og spaghettiwestern. Filmen får premiere i august.

Siste Potter-trailer
Denne uka ble det kjent at «Harry Potter og halvblodsprinsen» får verdenspremiere to dager tidligere enn planlagt, det vil si onsdag 15. juli. Det meldte blant andre MTV News. Det er andre gang premieredatoen har blitt flyttet. Filmen skulle først hatt premiere i november i fjor.

I natt slapp filmselskapet også den siste av flere filmtrailere. Dette skal visstnok være den endelige traileren, som blir vist på kinoer fra mai.

Det er en actionspekket og mørk trailer, som også inneholder både humoristiske og romantiske glimt fra Potters univers. Men den levner liten tvil om at Harry Potter går en vanskelig tid i møte. Slik sett ser filmen ut til å holde på den mørke stemningen fra film nummer fem - den klart skumleste Potter-filmen hittil.

- Den siste traileren bekrefter hva jeg alt vet: Jeg skal se denne filmen på premierekvelden! Spørsmålet blir nå: Hvor mange ganger skal jeg se den? Ja, så bra er denne traileren, skriver den overbegeistrede Entertainment Weekly-bloggeren Jeremy Medina etter å ha sett traileren.

«Harry Potter og halvblodsprinsen» er en filmatisering av Potter-bok nummer seks, den nest siste boka i serien. Men det blir den tredje siste filmen. Dette fordi den sjuende og siste boka blir filmet i to deler. Siste Potter-film har planlagt premiere i juli 2011.

NB: SPOILER
I går slapp filmselskapet også en annen Potter-nyhet.

NB: SPOILER!
Har du ikke lest den siste boka, bør du kanskje ikke lese videre.

Den åttende og siste filmen i serien innebærer en aldri så liten utfordring for produsentene, ettersom de også må vise trekløvere Harry Potter, Hermine Grang og Ronny Wiltersen som 36-åringer. De eldre utgavene av karakterene dukker opp i en epilog i den siste boka, og produsent David Heyman bekrefter overfor MTV News at de kommer til å inkludere scenen i filmen.

Derimot har de ingen planer om å hente inn voksne skuespillere til å spille vennene. Istedet skal Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint spille dem som både 17- og 36-åringer i samme film.

Hvilken av disse filmene har du størst forventninger til? Diskuter under!