Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er traileren til «Hypnotisøren»

Mikael Persbrandt og Lena Olin filmet «motbydelig» krimroman.

Det sitter en og annen skandikrimentusiast og venter på «Hypnotisøren», filmatiseringen av den brutale og omdiskuterte, men storselgende thrilleren av «Lars Kepler» - pseudonymet til det svenske forfatterparet Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril.

Nå er traileren her. Se den i spilleren over.

Det senker ikke forventningene at det er Hollywood-regissøren Lasse Hallstrøms første svenske film siden 1987, eller at hans kone Lena Olin og stjerna Mikael Persbrandt spiller sentrale roller.

Ikke uventet ligger det signerte distribusjonsavtaler for store deler av verden klar.

- Allerede før vi begynte innspillingen hadde vi solgt filmen til 30 land. Se på et verdenskart og pek på de store landene - da ser du hvem som har kjøpt den, sier produsent Peter Possne til Aftonbladet.

«Hypnotisøren», som kom i 2009 og ble kalt «like motbydelig som spennende» av Dagbladets anmelder, er den første i en serie på så langt tre romaner om politimannen Joona Linna, som spilles av finske Tobias Zilliacus i filmen.

Det er planlagt åtte bøker totalt, og alle kan ende på filmlerretet. Oppfølgeren «Paganinikontrakten» regisseres av Kjell Sundvall («Jakten 2») og kommer neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media