Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er traileren til «Lange flate ballær 2»

Klarer de å stanse atomkatastrofen?

(Dagbladet.no): 14. mars er det premiere på «Lange Flate Ballær 2 - i kongens klær» - den nye filmen til Harald Zwart om gutta fra Ed-garasjen i Fredrikstad.


Nå er den offisielle traileren klar.

Sjangeren militærkomedie er ikke ny, men Zwart avviser at han har lånt nevneverdig fra «klassikerne» - mange av dem laget på 80-tallet.

- At Don Johnson er med, bidrar sikkert til at den har en 80-tallsfølelse, men det er egentlig best å sammenlikne med en katastrofefilm som «Armageddon». Vi snakker tross alt om seks lokale, norske mekanikere som ender opp med å måtte reparere verdens største atomubåt, sier regissøren til Dagbladet.no på telefon fra Los Angeles.

Lik dynamikk

Zwart har hatt et travelt år. Dagen etter innspillingsstopp på «Lange Flate...» dro han til Paris for å spille inn «Pink Panther 2».

- Jeg dro altså fra å jobbe med et ensemble av lokale folk fra Fredrikstad til å jobbe med Jeremy Irons, Steve Martin, John Cleese og Alfred Molina. Og det som var morsomt å se var at kællæne ikke kan kalles amatører lenger. Det var den samme dynamikken, den samme fleipinga og den samme seriøsiteten, sier Zwart.

Han har selv vært med på å bestemme at traileren - i likhet med hele filmen - skal vises med undertekster.

- Nordmenn er vant til å se filmer med undertekst, vi har utrolig mange hørselshemmede i Norge, og enda flere som ikke forstår Fredrikstad-dialekt. Dessuten får man jo også støtte for å tekste filmene i Norge, forklarer regissøren.

Johnson kommer

Han bekrefter for øvrig at Don Johnson også returnerer til Norge i forbindelse med premieren på filmen.

- Han ble jo så utrolig fan av disse gutta. Johnson var innom huset mitt i LA. og jeg benyttet anledningen til å vise ham noen scener. Han lo og koste seg, sier Zwart.

Zwart er selv en filmnerd, som bruker nettet til å surfe etter trailere hele tida. Han har også selv laget et par bakomfilmer til den offisielle hjemmesiden - blant annet om hvordan de lagde atomubåten.

- Alt skal jo være laget med data i disse dager, og det er ikke alltid at det funker. Vi bestemte derfor oss for å lage en modell. Jeg elsker jo effekter selv, og har laget denne filmen fordi jeg så ofte får spørsmål om hvordan jeg gjør ting, sier Zwart, som hadde 16,4 millioner å rutte med.

«Pink Panther 3?»

Etter premieren på «Lange Flate Ballær» fortsetter arbeidet med etterproduksjonen av «Pink Panther 2», som trolig får premiere til vinteren.

Deretter har ikke Zwart bestemt seg for hva han skal gjøre.

- Men det er klart man får en del telefoner etter at man har jobbet med Steve Martin, sier han.

Klart er det i hvert fall at Zwart har droppet prosjektet «Hotel for Dogs», som skulle ha vært produsert av Steven Spielberg.

- De har jo begynt å mase litt på at jeg skal gjøre «Pink Panther 3», men det er fryktelig tidlig ennå. Jeg trives imidlertid godt med komedier, og uansett vil jeg gjerne fortsatt lage en sjangerfilm, sier regissøren.

UBÅTMODELL: Harald Zwart ville unngå for mye dataeffekter.
TRAVELT ÅR: Harald Zwart.
MER «PINK PANTHER»? Det kan også komme en treer, bekrefter Zwart.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media