Her er traileren til «The Hobbit»

Første smakebit av den nye «Ringenes Herre»-forløperen er sluppet. Se den her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmtrilogien om «Ringenes Herre» viste seg å være en av tidenes mest suksessfulle filmer i historien.

Og nå får fansen et gjensyn med flere av rollefigurene fra den populære filmserien, i den første filmen i trilogiens forløper «The Hobbit: An Unexpected Journey».

Filmen, som følger reisen til rollefiguren Bilbo Baggins, onkelen til «Ringenes Herre»-helten Frodo, kommer ikke ut før neste år, men allerede nå er en smakebit av filmopplevelsen sluppet ut, i form av en trailer.

Inviterer til farlig eventyr Traileren starter med å vise den gamle hobbiten Bilbo som skriver et brev til Frodo, der han sier: «Min kjære Frodo. En gang spurte du meg om jeg har fortalt deg alt som er å si om mine eventyrlige opplevelser. I full ærlighet kan jeg si deg at jeg har fortalt deg sannheten, men at jeg kanskje ikke har fortalt deg alt».

Deretter får vi se den yngre Bilbo, som spilles av Martin Freeman, bli invitert med på et farlig eventyr av den velkjente trollmannen Gandalf, også denne gang spilt av Ian Murray McKellen.

Kloke Gandalf overtaler Bilbo til å bli med, ved å introdusere ham for 13 nye dverge-kompanjonger.

Deretter får vi raske innblikk i det ventende eventyret, og får blant annet glimt av Cate Blanchett som alvedronninga Galadriel og den «precious»-snakkende Gollum, begge kjent fra filmene om «Ringenes Herre».

Både gamle og nye fjes Målet med Bilbos reise er å gjenerobre Ensomfjellet bortenfor Myrkskog, fra dragen Smaug, som har tatt fjellet til sitt hi. Dragen ruger over en skatt, som dvergene mener de er rettmessige eiere av.

Bilbo kommer også over en ring, som i likhet med dens tidligere eier Gollum, spiller sentrale roller i historien som etterfølger «The Hobbit», nemlig «Ringenes Herre».

I likhet med den oscarvinnende «Ringenes Herre»-trilogien, er også «The Hobbit» spilt inn på New Zealand og regissert av Peter Jackson. Samtidig som flere velkjente rollefigurer er med i filmen, som Gollum, Frodo, Elrond, Galadriel og Legolas, blir vi også introdusert for nye, ifølge Daily Mail.

«Lost»-stjerna Evangeline Lilly skal spille den vakre alven Tauriel, mens «Love Actually»-skuespilleren Martin Freeman tar for seg den unge Bilbo.

I traileren avsløres også premieredatoen for den første av de to «The Hobbit»-filmene, som er satt til 14. desember 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer