Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nett-tv

Her er tre gode grunner til å velge Netflix framfor sola i helga

Ukas strømmetips.

COLLEGESERIE: Den satiriske serien «Dear White People» er verdt en titt. Foto: NETFLIX
COLLEGESERIE: Den satiriske serien «Dear White People» er verdt en titt. Foto: NETFLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vårnyhetene popper fram hos Netflix om dagen, og her har du tre gode grunner til å være innendørs, selv om sola skinner aldri så mye.

«Dear White People»

COLLEGESERIE: Logan Browning er Samantha White i «Dear White People». Serien bytter perspektiv for hver episode, og i kapittel to følger vi studentavisreporteren Lionel Higgins. Video: Netflix Vis mer

Blant de mest interessante nyhetene er denne satireserien om en gruppe svarte studenter ved et amerikansk elitecollege. Den er basert på filmen med samme navn fra 2014, og tittelen er hentet fra radioprogrammet der en av hovedpersonene, Sam White, langer ut mot diskriminering og idioti blant de den hvite studentmajoriteten. Hun er imidlertid ikke like klar for å vise fram sin nye, hvite kjæreste.

«Casting JonBenet»

SKJØNNHETSDRONNING: JonBenét Ramsey ble drept i jula 1996. Siden da har drapet vært en gåte. Hvem drepte den lille jenta, i familiens hjem? Netflix har laget en dokumentarfilm som de kaller «en hybrid mellom fiksjon og dokumentar». Video: Netflix Vis mer

Nok en true crime-dokumentar fra Netflix - strømmetjenesten har blitt en sikker leverandør av denslags - men denne likner ikke på noe du har sett før. Den tar for seg det fortsatt uoppklarte drapet på seks år gamle JonBenet Ramsey i Colorado i 1996. Ved å invitere lokale skuespillere til audition for en dramatisering av saken, får vi interessante rekonstruksjoner av hendelsesforløpet, men også og et unikt innblikk i hvordan saken påvirket lokalbefolkningen, og hvordan de tolker den, i lys av private erfaringer.

«Girlboss»

MOTELIV: Girlboss er inspirert av den New York-inspirerte bestselgende boka #Girlboss av Sophia Amoruso. Grunnleggeren av motemerket Nasty Gal. Video: Netflix Vis mer

«Voksenlivet er der drømmer drar for å dø», er mantraet til Sophia i denne lettbeinte serien om ei 23 år gammel jente som ikke har noe på stell – før hun får en genial business-idé. Den er – visstnok litt løst – basert på den sanne historien til Sophia Amoruso, som startet med å selge vintageplagg på eBay i 2007, og endte som en av verdens rikeste kvinnelige gründere noen år seinere. Britt Robertson spiller hovedrollen som Sophia, mens - fun fact - faren hennes spilles av Dean Norris, som spilte faren til kjæresten hennes i Stephen King-serien «Under the Dome».