MØRKT: Svart humor i high school-miljø får du i «Heathers», en modernisert serieversjon av en kultfilm fra 80-tallet. Foto: HBO NORDIC
MØRKT: Svart humor i high school-miljø får du i «Heathers», en modernisert serieversjon av en kultfilm fra 80-tallet. Foto: HBO NORDICVis mer

Strømmetips

Her er tre nye ting å se på nett-tv i helga

Mørk high school-humor eller spionserier av varierende virkelighetsgrad?

Hva skal du se på tv i helga? Vel, akkurat nå er det mange muligheter, særlig hvis du har et strømmeabonnement eller flere. Her er tre serier du kan begynne å se på nå, hvis du har abonnement på henholdsvis HBO Nordic, Netflix eller Amazon Prime.

«Heathers» på HBO Nordic

PÅ HBO NORDIC: «Heathers» er en modernisert tv-serieversjon av kultfilmen med samme navn. Video: HBO Nordic Vis mer

HBO hopper etter Netflix og slår til med en ny serie basert på et kultfenomen fra 80-tallet. «Heathers» var en mørk high school-komedie med Shannon Doherty, Winona Ryder og Christian Slater i rollene som morderiske tenåringer. Plottet er lett modernisert og flyttet til vår tid, med nye skuespillere (Doherty i en gjesterolle) og Netflix’ «Riverdale» som en åpenbar inspirasjonskilde.

«The Looming Tower» på Amazon Prime

PÅ AMAZON PRIME: "The Looming Tower" handler om rivaliseringen mellom FBI og CIA før 9/11. Video: Hulu Vis mer

Fans av Jeff Daniels («The Newsroom», «Godless») bør vurdere et Amazon-abonnement nå, for der vises serien om rivaliseringen mellom CIA og FBI i forkant av 9/11. Den er basert på en sakprosabok fra 2006, og Daniels spiller hovedrollen som John O’Neill, lederen for FBIs antiterror-senter, som senere døde i angrepet på World Trade Center.

«The Americans» på Netflix

PÅ NETFLIX: «The Americans» er endelig tilbake på Netflix, med sesong fem. Video: Netflix Vis mer

Endelig er sesong fem av verdens beste serie om russiske 80-tallsspioner ute på Netflix. Sesongen åpner som de pleier, hardtslående og brutalt, og mye tyder på at situasjonen til superspionene og forkledningsmesterne Elizabeth og Philip bare blir enda mer presset framover. En bortkommen sønn er nemlig på vei «hjem».