Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er tv-seriene du ikke får se fortsettelsen på

Flere tungvektere tas av plakaten.

GÅR MOT SLUTTEN: Jason Lee har, til tross for at han har vært en av Hollywoods mest solide, og undervurderte, skuespillere siden midten av 90-tallet, ikke hatt særlig suksess før han fikk rollen som den angrende synderen Earl J. Hickey. Nå legges «My Name Is Earl» ned. Foto: TV 3
GÅR MOT SLUTTEN: Jason Lee har, til tross for at han har vært en av Hollywoods mest solide, og undervurderte, skuespillere siden midten av 90-tallet, ikke hatt særlig suksess før han fikk rollen som den angrende synderen Earl J. Hickey. Nå legges «My Name Is Earl» ned. Foto: TV 3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er liten tvil om at det ikke er lett å være i den amerikanske tv-bransjen for tiden. Selskapene setter stadig hardere krav til tv-serienes seertall, og de siste årene har flere storsatsinger opplevd å bli tatt av plakaten etter at de første episodene ikke har trukket nok folk til tv-skjermene.

Mange TV 3-serier
Også flere amerikanske serier som går på norske tv-skjermer har i løpet av tv-sesongen 2008-09 blitt kansellert av tv-stasjonene, hovedsakelig på grunn av lave seertall. En av de største tungvekterne som nå kaster inn årene er TV 3-serien «Akutten», hvor George Clooney, som fikk sitt gjennombrudd som skuespiller nettopp her, gjorde en gjesteopptreden i en av de siste episodene. TV 3 viser de siste ti episodene over nyttår.

En annen tungvekter som legges ned er thrillerdramaet «Prison Break» som totalt fikk fire sesonger på tv-skjermene. I Norge er det TV 3 som også sender denne serien, og kanalen planlegger å begynne å sende siste sesong fra 6. august. Det har i tillegg blitt laget en film, kalt «Prison Break: The Final Break», som kom ut på DVD i USA i forrige uke, og som er ment å nøste opp eventuelle løse tråder som var igjen etter at serien tok slutt.

Av andre serier på TV 3 og søsterkanalen Viasat 4 som nå går mot slutten er komiserien «According to Jim», den kritikerroste serien «The L Word», «Life», «The Unit», «My Name is Earl» og «Knight Rider». Dessuten avsluttes Sex og singelliv-kopien «Lipstick Jungle», som har premiere på TV 3 3. august, etter kun to sesonger, men kjenner vi TV 3 rett kan vi nok forvente at flere av seriene kommer til å fortsette å gå i reprise i noen år fremover.

Kun én sesong på Mars
På TV 2 er det ikke like mange av seriene som sendes for tiden som legges ned med det første, men det er likevel noen. «Life on Mars» som kanalen har sendt i sommer, og som handler om politimannen Sam Tyler som blir påkjørt av en bil og våkner opp på 70-tallet, fikk kun én sesong før den ble kansellert av kanalen ABC.

GÅR MOT SLUTTEN: Dramaserien «Dirty Sexy Money». Foto: TVNorge
GÅR MOT SLUTTEN: Dramaserien «Dirty Sexy Money». Foto: TVNorge Vis mer

I tillegg ble aller siste episode av den semi-biografiske serien om komikeren Chris Rocks oppvekst, «Alle hater Chris» vist på amerikanske tv-skjermer 8. mai i år.

TV 2 Zebra-serien «Boston Legal» går også mot slutten etter fem sesonger. TV 2s søsterkanal er for tiden midt inne i sesong fire av serien.

Kultserier tas av
Av serier som går på NRK-kanalene er det også kun noen få som har blitt kansellert av tv-stasjonene i USA den siste tiden. Sketsjshowet MADtv, hvor flere av de mest kjente amerikanske komikerne har tatt sine første små skritt mot stjernehimmelen, hadde sin siste episode på amerikansk tv i mai etter å ha holdt det gående i 14 sesonger. NRK 3 er imidlertid for tiden kun på sesong 12, så de som har fulgt programmet har fremdeles mye absurd humor å se frem til i tiden som kommer.

Også NRK 3-serien Battlestar Galactica ble i våres tatt av plakaten i USA etter fire sesonger.

GÅR MOT SLUTTEN: Thrillerdramaet «Prison Break». Foto: TV 3
GÅR MOT SLUTTEN: Thrillerdramaet «Prison Break». Foto: TV 3 Vis mer

Ikke flere sexy penger
Av TVNorge-seriene ble «Dirty Sexy Money» som, til tross for gode kritikker, tatt av plakaten etter to sesonger med lave seertall. Den siste episoden av serien vil bli sendt på amerikansk tv 8. august.

Vet du om flere tv-serier som sendes i Norge som tas av plakaten? Skriv dem inn i kommentarfeltet under!

GÅR MOT SLUTTEN: Dramaserien «Life on Mars». Foto: TV 2
GÅR MOT SLUTTEN: Dramaserien «Life on Mars». Foto: TV 2 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!